fbpx

Den mye omtalte Oscar-vinneren på kino

Radio Rjukan20. mars 20176min
moonlight-a24-poster_4c50

Det ble litt av et oppstyr da den siste og gjeveste Oscaren skulle deles ut 26. februar.
Du bør kanskje ha sett de to filmen som lagde "tidenes Oscar-skandale", slik at du kan se hvorfor det i disse "fake news-Trump-tider" var slik at denne "fake news-Oscaren" klarte å lage så stort oppstyr mellom en happy-go-lucky musical og en sterk sosialrealistisk film om en ung farget gutt som sliter med sin egen legning og i å tilpasse seg hverdagen.

Fikk du ikke med deg alt oppstyret da Faye Dunaway og Warren Beatty tråkka i en vel tilberedt arrangørskandale-salat tidlig den mandagen, kan du se de minuttene igjen her:

Siden har vi fått vite at det virkelig var slik at de to prisutdelerne hadde fått en kopi-konvolutt av "Beste kvinnelige hovedrolle", altså feil konvolutt. I tillegg hade de fått beskjed om å ikke somle, for showet var gått 10 minutter på overtid. Feilen lå hos revisorselskapet PricewaterhouseCoopers, som har kopikonvolutter i systemet.

Vel, nå er mye omtalte Moonlight klar for Rjukan kino, og du bør kanskje kjenne din besøkstid. Filmen er sterk både fortellermessig og kunstnerisk, ifølge anmelderne.

Traileren til Moonlight som feilaktig fikk prisen "Beste film" i noen minutter (men som fikk seks andre Oscar-statuetter):

Traileren til La La Land:

Disse to filmene markerer sannsynligvis også slutten på årets Oscar-filmer på Rjukan kino.
Av årets Oscar-nominerte filmer har du foruten disse kunnet glede deg over å se alle disse på Rjukan Kino:
Passengers, Lion, Hacksaw ridge, Florence Foster Jenkins, Fantastic Beasts and where to find them, Vaiana, Zootopia, En mann ved navn Ove, Star Trek Beyond, Suicide Squad, Trolls, Star Wars – Rogue One, Dr. Strange og Jungelboken.

De vi gjerne skulle sett, men som må plukkes opp på en mindre skjerm nær deg er Arrival, Manchester by the Sea, Elle, Hell or High Water, Hidden figures, Deepwater Horizon, Jackie, Under sanden og Captain Fantastic. 

Foruten disse Oscar-befengte storfilmene er dette noen av filmene du kan glede deg over å få på Rjukan Kino de neste ukene:

Fra fredag: Kong: Skull Island

Fra lørdag: Karsten og Petra – Ut på tur.

Fra neste fredag: Skjønnheten og udyret.

Kommer i mars: Life

Ghost in the Shell

Smurfene: Den hemmelige landsbyen

Det er bare å glede seg til spennende stunder på Rjukan Kino!

Linker:
Rjukan kinos nettside
Rjukan Kino på facebook
Kinoklubb Rjukans facebookside 
Kinoklubb.no sin nettside
Kinoklubb.no sin facebookside

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia