fbpx

Den lokale Norden-foreningen markerer Nordens Dag

Radio Rjukan22. mars 20174min
nordensdag_0bbb

""Torsdag 23. mars feires Helsingforsavtalen, som også har blitt kalt Nordens Grunnlov, over hele Norden.

Det feires med en rekke arrangementer over hele Norden. 

I den lokale Tinnavdelingen av Foreningen Norden vil man også markere dagen med å være tilstede og tilgjengelig på Galleri Taide fra klokka 12 og utover.

– Vi er der med informasjon, brosjyremateriell og tilgjengelig for en prat, forteller sekretær i lokallaget Øystein Reidar Eriksen til Radio Rjukan.
– Vi er der også fredag og lørdag, og vi håper mange tar turen innom for å få vite litt mer, sier Eriksen.

Helsingforsavtalen berører livene til svært mange mennesker i Norden, men er relativt ukjent for de fleste. Den sikrer rettigheter og muligheter vi tar for gitt i dag. Nordens dag er dagen for å feire at vi kan jobbe og studere på tvers av landegrensene. 
Foreningen Norden jobber for en enda tettere integrasjon mellom de nordiske landene. Det nordiske samarbeidet har bred støtte i folket, og Nordens dag er en utmerket anledning til å feire det vi har til felles.
Flere undersøkelser viser at de fleste innbyggerne i Norden ønsker mer nordisk samarbeid enn det vi har i dag. 
 

FAKTA: FORENINGEN NORDEN

Formålsparagraf

Foreningen Norden Norge er en ideell og partipolitisk uavhengig organisasjon som har til formål å styrke og utvikle et folkelig nordisk samarbeid. Foreningen Norden skal være en nordisk kulturbærer og pådriver for nordisk samarbeid. Foreningen samarbeider med tilsvarende foreninger i de øvrige nordiske land og selvstyrende områder. Formen for Norden-foreningenes samarbeid er fastlagt i vedtektene for Foreningene Nordens Forbund.

Mål
Foreningens mål er å fremme og utvikle den nordiske kulturen og styrke den nordiske samfølelsen blant alle i Norden, og gjøre Norden til en av verdens best integrerte, dynamiske og nyskapende regioner.

Dette gjør vi gjennom å formidle kunnskap om nordisk kultur, språk, historie og samfunnsforhold, samt å legge til rette for nordiske opplevelser. Vi fremmer et tettere nordisk samarbeid for alle i Norden gjennom å være en pådriver for den nordiske integrasjonsprosessen. Dette gjør vi ved å synliggjøre grensehindre og foreslå tiltak som gjør det enklere å leve, bo, studere, arbeide og reise i Norden.

Kilde: http://www.norden.no

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia