fbpx

Da er tidenes mest fargerike Oscar-favoritt klar på kino

Radio Rjukan23. februar 20178min
lalaland_4e39

Om det er behovet for å komme tilbake til tidligere glanstider, altså "make America great again" vites ikke, men denne helgen er det klart for Norgespremiere på den 14 ganger nominerte romantiske musicalen La La Land på Rjukan kino.

""Og har du tenkt å få med deg Oscar-showet natt til mandag, så er det vel en fordel å ha sett filmen som amerikanerne går mann av huse for å se.

Filmens 14 oscar-nominasjoner er bare kopier av Titanic i 1997 og All about eve med Bette Davis i 1950.
Titanic strakk av med 11 Oscars, mens All about Eve måtte nøye seg med seks.
Kan La La Land toppe Titanic, som forøvrig har besøksrekorden på Rjukan Kino etter oppussingen i 1989?

La La Land er ifølge kritikerne ikke en perfekt film, men den er så romantisk, livsbejaende og fargerik i innpakningen at den smelter visst selv de mest skeptiske, samtidig som skuespillerprestasjonene er verdt både nominasjoner og statuetter, ifølge anmelderne.
de mener også at dette er en film som må sees på kino, og en film som gjenkaller de største Hollywood-romansene og musicalene.

Vi er midt i landets vinterferieavviklingen, og for folk og gjester i Tinn, på hytter og i fritids- og ferieleilighetene rundt om er det lys i alle vinduer, og når skituren i løypa eller bakken er over for dagen, er en tur på kino ikke så dumt.

På kino har en av årets suksesser så langt vært Disney's 56. animasjonsfilm "Vaiana", som heter "Moana" originalt.
Den kan du fortsatt få med deg på Rjukan Kino, kanskje for siste gang ikveld 24. februar.

Men den store filmen denne uka, med premiere ikveld, er altså den 14 ganger Oscar-nominerte La La Land, som har norsk premiere på Rjukan Kino fredag 24. februar, og som også gir deg halv pris på billetten dersom du er medlem av Kinoklubb Norge, der du får halv pris på kino på 8 toppfilmer i løpet av året.
Men halv pris eller ikke, fredag kan du glede deg over denne på kino, og Oscarutdelingen finner sted natt til mandag 27. februar. Da bør du jo ha sett den, eller?

Den norske familiefilmen "TRIO – Jakten på Olavsskrinet" basert på en svært populær NRK-serie om detektivgjengen Trio er nå å se på Rjukan Kino. Filme høster 4 og 5 på terningen i avisanmeldelser, og vil glede mange som en norsk Da Vinci-koden.

Du har også en sjanse til til å se en svært påkostet film som allerede har spilt inn 2 milliarder bare i Kina, filmen "The Great Wall" med Matt Damon som sagnhelt fra de kinesiske ødemarker. Et eventyr av regissøren av "Flygende dolker" som inneholder litt for eventyrere, og så for de som likte Ringenes herre.

Lego batman-filmen har gått noen dager, men fortsetter den andre vintereferieuka, og toppet de amerikanske kinolistene både forrige helg og denne.

Men filmen som toppet i Norge sist helg? Jo, det er den som er nr. 2 i USA, oppfølgeren til "Fifty Shades of Gray", "Fifty Shades Darker". Hele 160.000 nordmenn, og da av dem 75% av det kvinnelige kjønn, troppet opp på kino for å se den. Og den har en forestilling igjen påp Rjukan Kino tirsdag.

Onsdag 1. mars er det premiere på grøssern "The Bye-Bye Man".

En annen film som er aktiv i Oscar-racet er den bejublede "Moonligfht" som også kommer på Rjukan Kino, kanskje nærmere andre helga i vinterferien. Tider er ikke programmert ennå, men du får sette kryss i margen for denne filmen!

Mer er foreløpig ikke programmert, men du kan selv følge med på Rjukan Kinos nettsider og på facebook.

Linker:
Rjukan kinos nettside
Rjukan Kino på facebook
Kinoklubb Rjukans facebookside 
Kinoklubb.no sin nettside
Kinoklubb.no sin facebookside

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia