fbpx

Bombshell – første film om #metoo-skandalen

Radio Rjukan9. januar 20203min
bombshell-charlize-theron_70df

Tre av Hollywoods største kvinnelige stjerner inntar rollene i Bombshell, som er den sanne historien om da tre kvinnelige ansatte bestemte seg for at de ikke lenger ville godta at sjefen for den høyreradikale TV-kanalen FOX Roger Ailes. Saken som nesten veltet medieimperiet FOX i 2016, og som var et forvarsel om at maktmenn ikke lenger kan gjøre som de vil som toppsjefer. Dette er forløperen til #metoo som har brakt ned en rekke store sjefer etter beskyldninger og dommer ok trakassering, sexpress og -forbrytelser.

Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie og John Lithgow spiller hovedrollene som de tre kvinnelige ansatte som utfordrer sin eneveldige FOX-toppsjef Roger Ailes, som spilles av norskættede John Lithgow i det som er en hyperaktuelt drama, basert på skandalen som i 2016 truet med å velte medieimperiet Fox News. Filmen er et avslørende blikk bak fasaden hos den mektigste og mest kontroversielle medieorganisasjonen vi har sett, fordi den er kjent for å produsere fake news, men altså også for den eksplosive historien om kvinnene som felte den mektige og kontroversielle mannen som skapte den.

Historien går rett inn i den politiske debatten i USA, da Ailes også var viktig for nåværende president Donald Trump, som selv er beskyldt for lignende oppførsel. Regissør Jay Roach (Trumbo, Meet the Parents/Slekten er verst) forteller historien om den mektige FOX-sjefen som hjalp George W. Bush bli valgt, og som også seinere var rådgiver før Trump sin valgkamp. Rupert Murdoch, som i filmen spilles av Malcolm McDowell (A Clockwork orange) hyret ham inn for å lage høyrevridde nyheter, og Ailes hentet inn nyhetsreeportere som mangelt fullstendig manglet skrupler. derfra kom beskyldningene som skapte usikkerhet om hvor Barack Obama var født. Ailes skla også ha forlangt glassbord i studio foran kamerene, og at kvinnene som jobbet foran kamera skulle ha skjørt når de satt ned bak dem. Filmen er først ut i kinooppsettet på fredag. Er du kinoklubb-medlem får du halv pris på billetten til denne.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia