fbpx

Bølgen slår inn over Rjukan Kino

Radio Rjukan25. august 20154min
kino-bolgen3_c68a

Bølgen i regi av Roar Uthaug (Fritt Vilt, Flukt, Hellfjord) har allerede vært vist i en forestilling på Den Norske Filmfestivalen i ""Haugesund, og da hentet den femmere og seksere på terningen fra norske medier. Derfor er det klart at dette vil bli den første av en rekke noske filmsuksesser på kino iår. Og det er på tide, for det norske filmåret hittil har vært nærmest ikke-eksistrerende.

Når den kritikerroste katastrofefilmen Bølgen når Rjukan og andre norske kinoer fredag, forventes det en bølge av interesserte kinogjengere på kino. Filmen bygger på godt balanserte fakta om hva som knaskje dersom <åkraneset faller ut i Geirangerfjorden, noe som kan skape en enorm flodbølge. en norsk tsunami.
Med imponerende norsk høykvalitets-CGI (Computer Generated Images) skal filmen gi intrykk av noe som er et mareritt det er ""umulig å flykte fra. Katastrofefilm på kino selger billetter, og oddsen er lav på at norsk realistisk katastrofefilm vil selge billetter.

Det er allerede solgt endel i forhåndssalg på fredagens forestilling på Rjukan kino, slik som trenden er i flere byer i Norge.
Og Rjukans nye sjef for kinoen Endre Solhjem Knutsen håpoer nok på sin første utsolgte kinosal.

Og dem kan det bli flere av, for nå starter sesongen for norske publikumsvinnere. Allerede om en uke kommer en ny Karsten og Petra-film, Karsten og Petra på safari som vil sørge for hordrer av de minste på kino, med mor, far og besteforeldre.
Uka etter kommer høstens store komedie, i Wendyeffekten, der Linn Skåber spiller luksusprostituert i et kriminelt miljø i økonomikrise.
25. september kommer animasjonsfilmen Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin som også forventes å gå godt på kino, før vi andre juledag får en ny Flåklypafilm, med Solan og Ludvig – Hefra til Flåklypa. Den filmen er også regissert av Rasmus A. Sivertsen, som stod bak den forrige Flåklypafilmen og også Knutsen & Ludvigsen-filmen.
Den norske kinosesongen kan bli reddet av denne buketten norske publikumsdragere, og ikke minst av Rasmus A. Sivertsen.

Bølgen på Filmweb.no
Bølgen på imdb.com
Rjukan Kino på facebook
Rjukan Kinos nettside
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia