fbpx

Bluesfestivalen arrangerer gjenåpningsseminar med Abid Raja

Kyrre Dahl18. mars 20212min
abidraja
Kulturminister Abid Raja FOTO: Venstre/Liv Aarberg

Fylkeskommunen og Notodden Blues Festival inviterer til et gjenåpningsseminar for kulturlivet. På talerlisten finner vi blant annet kulturminister Abid Raja.

Hensikten med seminaret er å skape gode samarbeidsstrukturer mellom de ulike aktørene i kulturlivet frem mot sommerens kulturarrangementer.

– Vårt ønske er å sette fokus på samarbeid mellom arrangører og myndigheter for å få til en god og troverdig gjenåpning av større arrangementer til sommeren. Dette er aktuelt for arrangører i hele landet, men vi tar utgangspunkt i hvordan vi best kan løse dette gjennom samarbeid i vår egen region, sier festivalsjef Jostein Forsberg i Notodden Blues Festival.

Kulturminister Abid Raja blir med på seminaret 23. mars for å redegjøre for regjeringens arbeid med gjenåpning av kulturlivet.

I tillegg til kulturminister Abid Rajas bidrag, vil direktør i Kulturrådet, Kristin Danielsen dele fra rådets arbeid med gjenåpning. Festivaler og arrangører er godt representert på talerlisten, ved blant andre Notodden Blues Festival, Midtgardsblot, Wrightegården, Drammen scener og Roskilde Festival.

Fra Vestfold og Telemark fylkeskommune skal både Maja Foss Five, leder i hovedutvalget for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett, og kulturdirektør Else Blom bidra.

– Mange kulturarrangementer har blitt avlyst, utsatt eller sterkt redusert i omfang det siste året, som følge av koronapandemien. Nå ser vi framover mot gjenåpning og aktivitet, men det vil kreve nært samarbeid mellom kulturaktørene og myndigheter, og effektive og gjennomførbare tiltak som gir publikum nødvendig trygghet. Vi skal bidra med det vi kan, sier Foss Five.

Konferansen arrangeres fra Bok & Blueshuset på Notodden 23.mars kl. 10.00 til 15.00, og blir en blanding av fysiske og digitale innlegg, intervju og panelsamtaler.

– Vi er svært fornøyde med å kunne samle viktige aktører fra arrangørfeltet og regjeringen, regionale og lokale myndigheter på denne måten, sier Jostein Forsberg i Notodden Blues Festival.

FOTO:  Foto: Liv Aarberg / Venstre

Kilde: Fylkeskommunen

Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia