fbpx

– Bli med på Kulturminnedagene 2018!

Radio Rjukan10. september 20185min
malfrid-ravnasen-vangen-og-helene-brekke-nia_8f78

Kulturminnedagene er en del av European Heritage Days, et initiativ fra Europarådet og Europakommisjonen for å feire den mangfoldige europeiske kulturarven. Formålet er å skape forståelse og interesse for kulturminner.

Årets kulturminnedager har temaet «Typisk norsk – ikke bare norsk»

 

Her kan du se program  KULTURMINNEDAGENE

 

Tirsdag 11.9 Fra Vemork til verden.

Foredrag ved Trond Aasland.

Arrangør: Verdensarvsenteret Rjukan-Notodden industriarv

Tid og sted: Telemarksgalleriet. Kl. 19:00

«Så lenge jeg driver anlegget, har verken Gud eller Fanden noe å si i Telemark». Slik lød mottoet til anleggssjefen for Tinnos-Rjukanbanen. På to år – 1907-09 – fullførte 1400 arbeidere og ingeniører et gigantisk jernbane- og fergeprosjekt med Notodden og Vemork som endepunkter. Hvordan var det mulig? Og hvor viktig var det å kunne levere «on time, on budget?»

Kr 100,- inkl. kaffe og vaffel. Åpent for alle.

 

Onsdag 12.9 Bunad og business. Paneldebatt

Arrangør: NIA

Tid og sted: Notodden bibliotek. Kl. 19:00

Anslagsvis 2 av 3 bunader sys i dag helt eller delvis i utlandet. Er det problematisk? Hva gjør det med bunadstradisjonen at bunad har blitt «big business»? Hva må til for å sikre den norske håndverkstradisjonen? Norsk Industriarbeidermuseum (NIA) inviterer til paneldebatt. Bakgrunnen er sommerens formidlingsaktivitet på Heddal Bygdetun (NIA) som fikk mye oppmerksomhet, blant annet fordi de fremviste bunadene var delvis produsert i utlandet.

Denne kvelden møtes Hilde Øya fra Heimen Husfliden, bunadsyerske Siri Haaland fra Bunadspolitiet, bunadtilvirker og styreleder i Norges Husflidslag Barbro T Storlien og forbruksforsker Ingun Grimstad Klepp fra SIFO / OsloMet til debatt.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

 

Torsdag 13.9 Reisen med toget – et minnebad

Arrangør: Prosjektet Jernbaneminner. NIA

Tid og sted: Notodden bibliotek – Kl. 12:00-13:30

110 år etter anleggstida er godslinja mellom Rjukan og Notodden en etablert museumsbane og en del av verdensarven i Telemark. Prosjektet Jernbaneminner samler inn muntlig historie fra Tinnosbanen og Rjukanbanens driftstid, med lokal ungdom i sentrum som intervjuere. Ansatte og lokalbefolkning med minner fra driftstida til Tinnosbanen sitter på interessante, spennende og livsløpsformende erfaringer.

Publikum er velkomne til å møte elever, informanter, lærere og museets formidlere for erfaringsdeling og kick-of til årets innsamling.

Prosjektet er støttet av Norsk Jernbanemuseum.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

 

Tirsdag 18.9 Mat på bordet

Arrangør: Prosjektet Vel sådd, godt høstet. NIA

Tid og sted: Tinn Museum – Kl. 12:00-18:00

Elever fra tre nærskoler har dette året samarbeidet med NIA om skoleplanting av grønnsaker og blomster.

Kassene på Tinn Museum ser lovende ut, og i september er det innhøstingstid. Maten skal hentes fra hagen og etter hvert få komme ned i magen.

Vi ønsker alle velkommen til Tinn Museum for en levende og velduftende presentasjon av samarbeidet «Vel sådd, godt høstet».

Prosjektet er støttet av Miljødirektoratet.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia