fbpx

Ber deg med på Pilegrimsvandring

Radio Rjukan9. september 20167min
pilegrimsvandingmael_dc10

Søndag er det klart for andre etappen i den årlige kirkevandringen. Denne gangen går turen fra Atrå kirke og over åsen til Mæl kirke.

– Vi ønsker alle velkommen til en vandring på gamle og nye stier, sier Silje Sjøtveit.
Turen er en del av «pilegrimsvandringene mellom dei kvite kyrkjene rundt Tinnsjøen».
Første året, ifjor, gikk turen fra Austbygde kirke til Atrå kirke. I år er Atrå utgangspunktet, mens Mæl er målgangen. Gåturen går over Buverudåsen og ned til Mæl. De siste ukene har frivillige ryddet kratt og skog for å finne fram til gamle ferdelsveier og gjøre det framkommelig her og der. Blant annet kan en gå på gamle stølsveier fra Menkhus og ned til Mæl kirke. Folk kan gå i sitt eget tempo. 

Dessuten er det satt opp skilter som også vil bli stående etter at vandringen er over.
– Dette gir senere også turmuligheter for innbyggere, hytefolk og turister. En trenger ikke å gå hele turen, men deler av den. Her kan en gå mange nydelige kveldsturer, forteller Sjøtveit.

– De som skal være med på pilegrimsvandringen 18. september vil ikke bare få med seg den fltte utsikten på veien, men også få med seg sang, kveding, trekkspill og hardingfele langs vandringen mellom Atrå og Mæl kyrkje, forteller ""soknediakon Silje Sjøtveit til Radio Rjukan.
– Det er Hanne Lien, Anne Håkanes, Birgit Haukås, Chatura Øverdal, Birgit Signe Røysland Sørli og Karin Asland som sørger for en pust i bakken, sier Sjøtveit, som vil takke alle som stiller opp for å gjøre pilegrimsvandringen til en unik opplevelse.

– Husk gåstaver, matpakke og gode sko til pilegrimsvandringen på søndag. Det blir salg av pilegrimssuppe til kr 50,- på kirkebakken ved Mæl kyrkje. Ved å følge "Kvite kyrkjer" på facebook, vil du bli oppdatert med alt av informasjon om vandringen, forteller Sjøtveit.

Pilegrimssamlinga skjer i Atrå kyrkje klokka 10 på søndag, og så starter vandringa over til Mæl.
– Buss fra Mæl kyrkje, for de som vil settebilen der, koster 100 og går klokka 09.30 fra Mæl til Atrå kyrkje. Og registrering skjer da i Atrå kyrkje fra kl 09.30, forteller Sjøtveit.

Det er laget et pilegrimspass, der også Dal kirke nå er kommet med. 
– Det nye pilegrimspasset er klart, der også Dal kirke er med blant de hvite kirkene rundt Tinnsjøen. De som kjøpte pass i fjor, får bytte det gratis inn med det nye. Ellers koster passet 50 kroner, forteller Sjøtveit. 

""Samme søndag er det også pilegrimsmesse i Dal kirke.
– Det skjer søndag 18.september kl 17. Der vil mezzosopran Gunnhildur Baldursdottir synger to soloinnslag, sier Sjøtveit, som selv foretter under messa i Dal kirke på søndag.

– Jeg må oppfordre tril å følge facebooksida vår for å få med deg alt av informasjon til pilegrimsvandringen fra Atrå kyrkje til Mæl kyrkje søndag 18.september. Alle er hjertelig velkome til å bli med, sier Sjøtveit.

Arrangementet er blitt til i et samarbeid mellom Kirken i Tinn, prosjektet Bygdemellom, VisitRjukan og Gransherad kirke.

Arrangementsfakta:
Pilegrimsvandring fra Atrå til Mæl kirke
Søndag 18. september
Buss fra Mælk klokka 09.30
Registrering i Atrå Kyrke fra klokja 09.30
Utsendingssamling i Atrå kyrkje fra 10 til 10.30.
Før vandringa til Mæl.
Salg av pilegrimssuppe ved Mæl.Oilegrimsmesse i Dal kirke klokka 17.

Linker:
Facebookgruppa Kvite kyrkjer
Kirken i Tinn sin facebookside 
Kirken i Tinns nettside

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia