fbpx

Årets store publikumsvinner på kino

Radio Rjukan9. februar 20232min
the bansees

Det er nok en av årets filmer, «The banshees of Inisherin» som foregår på en liten irsk øy der to livslange venner (Colin Farrell og Brendan Gleeson) er på et vanskelig sted i forholdet deres når en av dem ikke lenger ønsker å være venner. Hele øya blir påvirket av at den ene «Slår opp» vennskapet med den andre.

Filmen som er skrevet og regissert av Martin McDonaugh som har stått bak glimrende innertiere av filmer som «Undercover i Bügge», «Seven Psychopaths» og «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri». En mann som tydeligvis ikke kan gjøre feil når han lager film.

Filmen har hentet Oscar-nominasjon for beste film, regi, manus, filming, musikk, samt at beste mannlige hovedrolle (Colin Farrell) og to ganger beste mannlige birollle (Brendan Gleesonl, Barry Keoghan) og kvinnelige birolle (Kerry Condon). Ni Oscars totalt, og den har allerede vunnet en rekke andre priser.

P3 Filmplitiets Birger Vestmo er ikke i tvil «The Banshees of Inisherin» er en skikkelig publikumsvinner. «Med saftige miljøskildringer, og godt skuespill i alle hoved- og biroller. Spesielt Colin Farrell har sjeldent vært bedre enn han er i denne filmen.»

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia