fbpx

Årets beste danske film endelig på kino

Radio Rjukan2. juli 20212min
rettferdighetns

Den danske regissørenAnders Thomas Jensen, som står bak denne gir gode vibber. For det er han som også har regissert De grønne slaktere, Adams epler, Blinkende lykter og menn og høns. All er filmer med meget høy karakter på imdb, og det er også blitt denne nye til del. Filmen har fått meget gode kritiker for å være en treffsikker svart komedie om en litt halvkriminell gjeng.
Anders Thomas Jensens nye film er en moderne komedie om kameratskap, maskingevær, matematikk, dansk gla’vold og filosofering om selve livet.

Den utstasjonerte soldaten Markus må reise hjem til sin tenåringsdatter Mathilde fordi hans kone dør i en tragisk togulykke. Tragedien virker tilfeldig, helt til matematikeren Otto dukker opp med sine to eksentriske kolleger Lennart og Emmenthaler. Otto var selv passasjer på ulykkestoget, og er overbevist om at dette var planlagt og at noen må stå bak. Etterhvert tyder alle tegn på at det faktisk var et nøyaktig regissert attentat, som hans kone tilfeldig ble offer for, og Markus bestemmer seg for å ta affære på egenhånd.

Vi møter noen av dansk films gjengangere i jensens filmer; Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann og Nicolas Bro. Her er det bare å glede seg. Danske kritikere har gått av skaftet for denne.
Filmen er satt opp fredag, tirsdag og igjen neste fredag.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia