fbpx

Anna Hereid blir ny direktør på NIA

Kyrre Dahl28. oktober 20202min
annahereid
Anna Hereid, direktør NIA. Foto: Vilde Alette Monrad-Krohn

Styret i stiftelsen Norsk industriarbeidermuseum har besluttet å ansette Anna Hereid som ny direktør for Norsk industriarbeidermuseum (NIA). Hun starter i stillingen 1 februar 2021.

Anna Hereid kommer fra stillingen som kommersiell leder ved Den norske Opera  & Ballett,  der avdelingen hun har hatt ansvar er ansvarlig for sponsorater, kommersielle og kulturpolitiske arrangementer, kommersiell konsertvirksomhet samt Operaens restaurantdrift.

Hun har bred erfaring fra norsk kultur og næringsliv og har jobbet med en rekke virksomheter og organisasjoner i norsk samfunnsliv. har stort engasjement for de verdiene NIA står for og stiftelsens store samfunnsoppdrag. Hereid har utdannelse innen kunsthistorie, økonomi og ledelse, og har etter hvert opparbeidet seg bred erfaring fra arbeid med kunnskapsvirksomheter, blant annet har hun ved siden av Den Norske Opera & Ballett jobbet i Hydro olje & energi og Deloitte.

Anna er 48 år (1972), født og oppvokst på andre siden av Hardangervidda (Ullensvang/Eidfjord)

Stiftelsen Norsk industriarbeidermuseum (NIA), er en viktig institusjon for hele Norge med stor faglig tyngde og sterk oppslutning fra publikum. NIAs visningssteder er i dag Vemork, Tinn museum, Rjukanbanen, Heddal bygdetun, Tuddal bygdetun, Telemarksgalleriet og Verdensarvsenter Rjukan-Notodden industriarv.

– Vi er glade for at Anna Hereid nå går inn som ny leder for virksomheten, og styret ser fram til et godt samarbeid, sier styreleder Knut Øygard.

– Jeg er takknemlig og glad for tilliten jeg har fått og gleder meg til å bli kjent med en organisasjon som har fått til svært mye og som representerer en stor og viktig nasjonal og internasjonal kultur, krigs og industrihistorie, sier Anna.

Jeg håper å kunne være en samlende leder som sammen med museets ansatte skal gjennomføre viktige prosjekter som skal  bygge videre på og ytterligere styrke en institusjon med en arv og en historie som rekker langt utenfor regionens og Norges grenser.

Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia