fbpx

Alvedanser på torget og i bygda på Dansen Dag lørdag

Radio Rjukan28. april 20175min
alvedans2016-1_8272

På den internasjonale Dansens Dag vil Alvedans ha et arrangement på Rjukan torg klkka 12.00 og i Austbygde klokka 15.00 Lørdag 29. april.
– Dansens dager arrangeres over hele Norge og det er en koreografi som danses av små og store over hele Norge ""disse dagene. Vi skal også fremføre noen egne koreografier. De som opptrer er barn fra 3 til 14 år.
Håper dere har mulighet for å si noe om dette på radio og kanskje komme og ta noen bilder. Alvedans har 50 elever i Rjukan og Austbygde, forteller Mette alvefoss, som har startet den populære danse- og ballettskolen i Tinn.

Det er altså UNESCOs internasjonale Dansens Dag 29. april.
Den 29. april hvert år feires den internasjonale Dansens Dag, som følge av at det er fødselsdagen til grunnleggeren av den moderne ballett: Jean-Georges Noverre (1727-1810).

Markeringen ble etablert i 1982 av International Dance Committee under UNESCO. Dansens Dag har til hensikt å feire mangfoldet i dans, samt kjærligheten til dans på tvers av kultur, alder, hudfarge, ferdighetsnivå og danseform. ""Markeringen i Norge skjer over hele landet og over flere dager. Det er derfor vi kaller det «Dansens Dager» her på berget. Dansens Dager 2017 vil gå fra fredag 28. april til og med søndag 30. april 2017.

Mer info finner du på Danseinformasjonen.

Alvedans er igang med nye kurs på Rjukan og Austbygde men Mette Alvefoss synes det har vært utfordrende å få til det hun ønsker, spesielt på Rjukan. men det går fremover, og Alvefoss gir seg ikke.

– Grunnet litt problemer med lokaler, er kursene i Rjukan, samlet på tirsdager. I Austbygde er det kurs onsdager og torsdager. Vi holder til på Rjukanhuset og Dølehalle.
 
– Jeg tilbyr bl. annet et videregående kurs i jazz begge steder. Det er gledelig at vi kan gå litt videre med noen elever. Ellers blir det mye av det samme, men det blir danselek for de minste i Austbygde, forteller Alvefoss.

– Dessuten prøver jeg å få med ungdom og voksne som er mest interessert i å trene dans på noe jeg har kalt Jazz-trim. Der har vi fokus på treningsøvelser i jazz og noe Pilates. Så holder vi oss unna hele danser og ""opptrendener. Danselek er fra 3-6 år, ellers har vi kurs fra 5 år og oppover. Alvedans er en skole i likhet med kulturskolen og vi må derfor ha påmeldinger og elevene må følge hele kurset som holder på ut april.

Vi har foreløpig kun 50-60 elever og opererer for det meste på facebook. Men vi håper å kunne få en litt større elevmasse og ha hjemmeside og mer annonsering, forteller Alvefoss til Radio Rjukan.

Det er i alle fall klart at det var en imponerende forestilling på Rjukanhuset da Alvedanserne underholdt i fjor høst, og bildene i denne saken er hentet derfra. 

Fotos: Alvedans

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia