fbpx

Alt klart til Marispelet fra torsdag

Radio Rjukan28. juli 20156min
marispelet2015_0508

Marispelet er det første arrangementet etter at Rjukan kom på det spesielle verdenskartet. Nå ønsker arrangøren folk fra nær og fjern velkommen til inntrykk og opplevelse ved Rjukanfossen de fire forestuillingsdagene fra torsdag 30. juli til søndag 2. august.

Marispelet ved Rjukanfossen er i sannhet et drama på kanten av stupet til Maristijuvet, like ved utløpet av Rjukanfossen. For niende gang kan publikum få oppleve denne gripende kjærlighetshistorien om den viljesterke Mari og fattiggutten Øystein. Regien og manus er ved Morten Joachim. 
Skuespillere og musikere av ypperste klasse, sammen med en stor gruppe fantastiske amatører gjør dette til en begivenhet man må få med seg, og som henter lovord fra en samstemt presse.

""Når de elskende står på kanten av stupet sitter publikum med klump i halsen, og Marispelet lever opp til Mona Levins anmeldelser om å være et spel av “spektakulært merke”.
På scenen i år står blant andre Stig Henrik Hoff, Anne Fransen Asland, Kristin Skogheim, Thomas Bye, Tom Styve og Sven Henriksen. Musikken er ved Unni Boksasp og Vidar Ytre-Arne. 

Marispelet i 2015 fremstår i helt ny drakt, etter pausen i 2014. Teater Ibsen er ny på eiersiden i spelet, og det er i det hele tatt mange endringer fra 2013.

Men Rjukanfossen kommer til å bli sluppet etter hver forestilling, som det har blitt en tradisjon å gjøre.

Som vanlig blir folk ansporet til å ta buss fra Rjukan sentrum, også i år fra torget, fra 2 timer før forestillingsstart. De går fortløpende i skytteltrafikk opp til Krokan.
– Dersom det ikke er plass på siste buss må man selv sørge for transport opp til Krokan. Dette er for å unngå forsinkelser, vi håper på forståelse for dette.  Da er det et stykke å gå fra parkeringsmulighet og ned til spelplassen, opplyser arrangøren.

Retur fra Krokan  etter forestillingen går fra nedsiden av Maristi-tunellen.  Dette er for at alle skal ha mulighet til å få beskue Rjukanfossen som går for fullt. 

Det er mulig å kjøpe mat og drikke etc på Krokan og på venteplassen, mens man venter på innslipp.  Blant annet vil representanter for ”Smak av Telemark ” sørger for kvalitetsmat av ulike slag.

Se video fra Marispelet 2013 her! 

Det er vel ikke noe å lure på? Årets forestilling inneholder både mange endringer og nye skuespillere.
Her er en bildecollage fra 2013:

Forestillinger 2015:

Torsdag 30. juli  kl 20.30 *Fredag 31. juli kl 20.30 *Lørdag 1. aug. kl 20.30 * Søndag 2. aug. kl 15.00.
Det går busser fra Rjukan sentrum fra to timer før hver forestilling.

""Kjøp billetter her:
VisitRjukan
BillettService

Linker:
Marispelets hjemmeside
Marispelets facebookside

Fotos: Marispelet

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia