fbpx

Alien Covenant starter blockbuster-sommeren på kino idag

Radio Rjukan19. mai 201711min
alien-covenant-trailer-1-483320_a51d

""Blockbuster er betegnelsen på kioskvelter-filmene fra Hollywood, der folk går mann av huse i hopetall for å se dem over hele verden, og der de også – stort sett har premiere over hele verden samtidig – Rjukan inkludert.

Denne kommende helga går startskuddet for blockbuster-sommeren på kino. Og det snes som om vi har tidenes blockbuster-sommer!
Fredag har det som blir den åttende filmen i tidenes sci-fi-grøsser franchise Alien.

Alien: Covenant er en film som går inn mellom Prometheus og den første berømte Alien-filmen som kom i 1979, og som er betegnet som en av de aller beste sci-fi-grøsser gjennom tidene.
Filmen, som er regissert av Alien-kongen selv, Ridley Scott, akkurat som Prometheus og Alien, har fått gode kritikker, og vil gi kalde utenomjordiske grøss for et romskip som opplever å bli invadert av en Alien med onde hensikter.

For tinndøler er det vel ekstra interessant at Michael Fassbender har en hovedrolle, mannen som også skal spille Harry Hole i Snømannen fra 13. oktober.

Alien Covenant er satt opp fredag 19. mai, søndag 21. mai, mandag 22. mai og tirsdag 23. mai.
Flere forestillinger er det mulig den ikke får, så finn ut hvilken dag du vil se den nå!

Onsdag 24. mai er det klart for enda en av årets største filmer; Pirates of the Caribbean – Salazar's Revenge, som inntil for to uker siden hadde navnet  Pirates of the Caribbean – Dead men tell no tales. men det er nå endret.
Dette er den femte filmen i denne enorme franchisen, og det eneste aberet er at det har gått ekstra tid av flere årsaker til at den får premiere.
Men for oss nordmenn er det ekstra spennende at det er Max Manus- og Kon-Tiki-regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning som har påtatt seg tidenes største budsjett for norske filmregissører, og slik ha blitt godvenner med Johnny Depp.

2. juni er det klart for Baywatch-filmen, som bygger på den berømte og beryktede TV-serien om lettkledde badevakter, nå med The Rock Johnson og hjerteknuser Zac Efron i hovedrollene.

Neste film som havner i blockbuster-kategorien er nyfilmatiseringen av The Mummy med selveste Tom Cruise i hovedrollen! Den har premiere 9. juni.

Deretter er det Wonder Woman med norske Lisa Loven Kongsli som Menalippe og Gal Gadot i hovedrollen.
Ny trailer er nettopp ute. Vær klar fra 16. juni.

23. juni er det klart for Michael Bays nye Transformers: The Last Knight.

Uka etter, 30. juni er det Grusomme meg 3 som står for tur.

7. juli er det spenning med Spiderman – The Homecoming, med ny mann i treningsdressen.

Og det slutter ikke med det. 14. juli er det War for the Planet of the Apes, som det stilles store forventninger til fordi den forrige var så god.

Deretter, 19. juli, er det klart for verdens største regissør akkurat nå, Christopher Nolan (The Dark Knight, Inception, Interstellar…) og hans krigepos Dunkirk, som det stilles enorme forventninger til.

28. juli er det minst like store forventninger til Atomic Blonde, med Charlize Theron i hovedrollen i en film som ser knall-lekker ut i traileren.

4. august står Valerian and the City of a Thousand Planets for tur, en film som kan overraske med å ha et stort marked fordelt over store aldersgrupper. Også den følges av en knall-lekker trailer. Den nyeste er nettopp ute.

11. august er det klart for Baby Driver, der hovedrolleinnehaver Ansel Elgort spiller getaway-driver, og som fra et par festivaler har fått kanonkritikker.

18.august er det så endelig klart for the dark Tower, Det mørke tårn, som den heter på norsk. En film det stilles enorme forventninger til, og noe som kan bli starten på en stor franchise.

Og med det er blockbustersommeen over. Men vi kan ikke dy oss for å melde noen storfilmer til!

Vi nevner 8. september for nyinnspillingen av Stephen Kings klovne-grøsser It.

29. september en ny Kingsman-film klar. den første ble en knallsuksess.

6. oktober kommer årets mest ventede film, Blade runner 2049, som er oppfølger til en av tidenes beste filmer, Blade Runner, regisserte av Hollywoods nye regi-stjerne Denis Villeneuve. Og ja, Harrison Ford er med! Se denne utrolig lekre traileren!

Og deretter følger altså Snømannen, Thor: Ragnarok, Star Wars – The Last Jedi, og norske blockbustere som Den 12. mann, Thelma og Askeladden.
Her er det bare å stålsette seg!

Linker:
Rjukan Kino 
Rjukan Kino på facebook

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia