fbpx

Ågot Kvåle og Liv Solberg Andersen antatt til Telemarksutstillinga

Radio Rjukan7. juli 20175min
andersen-kvaale-2_872b

Telemarksutstillingen arrangeres av Skiens kunstforening, og feirer 50 års jubileum i år.
 
Tinn er godt representert på årets Jubileumsutstilling da både Liv Solberg og Ågot Kvåle har blitt antatt.
 
""– Det føles  veldig bra å få den anerkjennelsen som det er å bli antatt av juryen. Jeg har vært med en rekke ganger tidligere også og det betyr veldig mye og gir meg inspirasjon til å skape nye bilder, sier Andersen til Radio Rjukan.

Vi avtaler med de to kunstnerne å møte på Rjukan torg.
 
Telemarksutstillingen er en vandreutstilling som også gir meg en fin anledning til å få vist bildene mine rundt om i Telemark.
 
– Jeg ble antatt med et maleri malt i acryl med tittelen: Lysmøte-Rjukan, under temaet Industrihistorie (Bildet under).
Motivet for bildet viser Eka Chemicals fabrikk på Svadde med månen over Kloks""hovd og Våerskarven i bakgrunnen. Tittelen på bildet viser til  lyset fra fabrikken i møte med  lyset fra månen. På den måten skapes et møte mellom industri og natur- et møte som jeg tenker kan gi rom for tolkning og som kan åpne opp for refleksjon rundt temaet. Noe bildet ikke viser, men som den som kjenner stedet her vet, er at lengst vest i dalen, bak fabrikken i bildet,  ligger den tomme Rjukanfossen og minner oss på hva vi måtte ofre for å etablere byen og industrireisingen her i dalen, forteller Kvåle.
 
Det er første gang Telemarksutstillingen har gitte temaer som kunstnerne blir juryert etter. På sine hjemmesider, skriver Skiens kunstforening at de tror at dette kuratoriske grepet vil  vise at kunst kan bidra til å belyse viktige tema i samfunnet og med det skape en spennende jubileumsutstilling.

Liv Solberg Andersen er antatt med to bilder.
– Jeg er utrolig glad for å ha blitt antatt med to bilder på Telemarksutstillingen 2017. Veldig gøy med en slik anerkjennelse. 

De to maleriene jeg ble antatt med er levert i tema Kulturell Identitet, sier Andersen.

""Det  ene maleriet (her til høyre) har tittelen "Mann (34) med ett ben i Etiopia og ett i Norge". Teknikken på begge bildene er oljemaling på lerret, og formatet på den ovennevnte er 60 x 60 cm, men det andre bildet (nederst) har tittelen: "Mann (24) med ett ben i Syria og ett i Norge". Det vildet er 92 x 95 cm stort.

Utstillingsåpningen er lørdag 9. september på Skien kunstforening i Ibsenhuset.

Telemarksutstillingen skal også til Kragerø og Vrådal, men ikke til Rjukan. Telemarksutstillingens stipend på kr 25.000,- vil bli delt ut til vinneren på åpningen.

– Det er litt rart at årets utstilling ikke skal til Rjukan, men det er ikke satt opp i år, dessverre, sier Andersen.

""

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia