fbpx

Aasne Linnestå med ungdomsroman

Radio Rjukan24. februar 20155min
bokomslag-linnestaa2_c317

Rjukanfødte Aasne Linnestå har gjentatte ganger vært på Rjukan i forbindelse med sine bokutgivelser. Hun bodde på Rjukan inntil hun hadde fullført allmennfag på Rjukan videregående, og har i ettertid markert seg som en sterk penn i forfatter-Norge, i tillegg til at hun også har vært styremedlem i Det Litterære Råd, og er med i Norsk Forfattersentrum. 

""Nå kommer hun til Rjukan bibliotek 7. mars for å presentere den nyutgitte ungdomsromanen "Mamma er et annet sted", som er hennes første med ungdom som hovedmålgruppe.
Lørdag er hun på Rjukan Bibliotek fra kl 12 til 14 og tilgjengelig for de som ønsker å samtale med henne, få kjøpe boka eller en av hennes tidligere bøker, og få dem signert.

Boka "Mamma er et annet sted" handler om Tale som ikke lenger har noen mor i livet. "Sommerferien går mot slutten, og ingenting er som før for Tale. Mamma er død. Begravelsen nærmer seg, men midt i sorgen og savnet dukker Espen opp. Mamma er et annet sted er en sterk historie om savn og forsoning fra en av våre fremste forfattere. Dette er Aasne Linnestås første ungdomsroman, skriver forlaget Aschehoug på sine nettsider.

Fakta om Aasne Linnestå:
Aasne Linnestå er født i 1963, er romanforfatter, lyriker og dramatiker, oppvokst på Rjukan, men er nå bosatt i Oslo.
Hun har åtte utgivelser bak seg som forfatter.
Linnestå er utdannet cand.mag fra Universitetet i Oslo og har også studert ved Forfatterstudiet i Bø.
Hun skriver dikt, skuespill, librettoer, romaner og noveller. Diktene hennes har vært publisert i en rekke antologier, aviser og tidsskrifter.
Linnestå debuterte i 2000 med diktsamlingen "Små, hellige løgner". Hun har også skrevet den lyriske dokumentaren "Stanislaw. En forestilling" (2002) og i 2006 kom hennes første roman, "Utland", et psykologisk portrett av en ung kvinne, som hun høstet meget gode anmeldelser for. Også for romanene "Krakow" (2007) og "Hagesang" (2011) fikk hun strålende anmeldelser. Sistnevnte ble kåret til en av årets beste bøker i 2011 av både Dagbladet og Klassekampens anmeldere.  
Diktboken "Morsmål" kom i 2012, og selv om det utvilsomt er poesi, kan den også leses som en roman. Boken omhandler temaene konflikt og kjærlighet, og utforsker hva som skjer om vi slipper den som har opplevd noe traumatisk helt innpå oss.
I "Morsmål" møter en norsk kvinne en annen kvinne fra et sted utenfra, et sted bortenfor Europas grenser. Møtet utfordrer dem begge, språklig, kulturelt, emosjonelt.  
Romanen "Opphold" (2014) er en frittstående oppfølger til "Hagesang". Med "Mamma er et annet sted" (2015) debuterer Aasne Linnestå som ungdomsromanforfatter.
Kilde: Aschehoug Forlag

Foto: Amanda Irgens Nygren 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia