fbpx

– Ta turen til Tuddal 4. juli!

Radio Rjukan24. juni 20246min
sulikkenn

Torsdag 4. juli så er det klart for Sullikkèn på Tuddal Bygdetun. Trioen gjentar altså kjempesuksessen fra ifjor da de tre tuddølene Toralf og Gunnulf Sletta og Knut Buen satte hverandre i stevne med musikk og gode historier. Og Knut Buen er mer enn gjerne en sullik i deres selskap.

– Jada, det er Toralf og Gunnulf og meg som er Sullikkèn, og det er for moro. Sullik, det er jo ikke så veldig negativt, da. Men vi tar utgangspunkt i å relatere framtoningen til gamle bygdeoriginaler, som gikk med Sixpence og gjerne med den litt på snei. Og som var litt slik glad i en flaske øl, og som sa mye slik humoristisk. Bygde humoristisk og som ikkje tok seg sjøl så veldig alvarleg. Det er liksom en tittel med glimt i øynene da, sier Knut Buen.

– Vi har tidlig fatt i musikktradisjoner herifra da, i musikken har vært i slekta her i førrige generasjoner. Og så lager vi nye viser og slåtter som vi framfører med relasjoner til bygda, og det var suksess, og da Norsk industriarbeidermuseum spurte om vi ville gjenta det, så var vi med, forteller han.

– Jeg er veldig opptatt av NIAs arbeid med bygdetunene i Tuddal, Heddal og Tinn, og det med å ha litt sånne lokale programmer på sommersesongen med litt lokal tilsnitt med artister, er en god idé. Det å bruke de som er tilknytta bygdene, for å holde på den lokale identitet. Og det har vært veldig vellykka. Det kommer mye folk på disse arrangementene der, mener Buen.

– Men det er jo ikke så rart det når dere trommer til sommerfest for å si det sånn?

– Nei, det er jo ikke det. Men det var litt tvil om det ville slå an. Det er jo klart at det er visse trender i tida som er populære til hele tida, men det endrer seg støtt. Så jeg tenkte som så, at det er kanskje litt ute en del av dette her, det lokale av kultur og musikk. Men det var ikke helt slik.

– Og det er også slik at en del av hyttefolka og feriefolka som er på fritidshusene sine om sommeren. De ønsker også litt av den identiteten som har vært i bygdene fra før. Så de møter opp dem også. Og det er bare en måte å få de styrende til å tro på prosjektet. Og det er det at det er kjem folk! Det er vitnemål i seg sjøl om at det gjeng og at dei bør satse på det!

– Ja, og det er neppe tvil om at det kommer masse folk i år også. Og den 4. juli det er jo ikke helt tilfeldig for det er en viktig dato i Tuddal også?

– Ja da, det er det også. Det er ikke bare olsok, det er offisiell flaggdag, siden det er fødselsdagen til H.M. Dronning Sonja. Og så håper jo på litt varmt vær da. For det er veldig viktig for at det skal komme mye folk. For det har vært mye kaldt i sommer her inne, og da er det ikkje så lett med ukearrangementer altså.

– Og det blir vel en del gode historier også, kjenner vi deg rett Knut?

– Åja, selv om vi er jeg tror jeg mer tåleg anstendige karer alle tre, men Gunnar Sletta er mye til en skuespiller. Han er jo broren til skuespiller Nils Sletta, og dem Slette-folka de er gode skuespillere, alstå. Og han hermer litt etter karakterer som folk kjenner. Og det er populært med slike parodier. Han hermer etter noen av dem som vi husker fra før, som hadde veldig personlig fremtoning i dans. Og da ler folk da veit du.

– Nei de Slette-folka, de er gode, og sjøl om ikke alle har vært proffe har de alltid hatt evne til å være lokale skuespillere i flere generasjoner. Så de skapte mye moro med å herme og holde oppe bygdehumoren. Og det er litt av det vi skal være, Sullikkèn på Tune.

– Den 4juli får ein med seg Sullikkèn Thoralf, Gunnulf og Knut og mykje moro. Det er bare å ta turen rikkan frå Tinn au. E’ tru’ no at humoren gjengje heim hjå rikkan tinndøla au! Og billettan søljås på heimsida te NIA, reklamerer Buen.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia