fbpx

18-årsgrense på mesterregissørens nye film

Radio Rjukan10. november 20223min
crimesofthefuture2

Den canadiske mesterregissøren David Cronenberg, står bak klassikere som The Fly, Eastern Promises, A History of Violence, Crash, Naken lunsj, eXitenZ er tilbake med sin første film siden Map of the Stars for åtte år siden.

Filmen fikk stor omtale på filmfestivalen i Cannes som filmen alle ville se, med Viggo Mortensen, Kristen Stewart og James Bond-skuespiller Léa Seydoux i hovedrollene, og endte med å bli nominert til gullpalmen under festivalen.

David Cronenberg er en levende legende, og mannen bak begrepet body-horror, som han har bygget sin karriere på, med rabid, Shivers, scanner, The fly og Tvillingskjebner blant annet. Og det er en liten retur til dette han gjør med Crimes of the future, som også var navnet på han andre film i 1970. Det er ingen remake, men har noen tråder tilbake til denne.

Hva handler det så om? Ja, det skal vi ikke fortelle, men det er noe som får tankene i sving. Dreier det seg om framtidig organdonasjon eller kunstig intelligens? Det dreier seg om noe helt utenom det vanlige.

Vel, verden har tilpasset seg til å leve i en syntetisk verden hvor mennesker har transformert og mutert. Filmens hovedroller er en gjeng med performancekunstnere som utfører metamorfose på publikummet for å vise offentlig frem utviklingen av organene i en avantgardeforestilling.

Filmen ble nominert Gullpalmen under årets filmfestival i Cannes, og er noe helt utenom det vanlige. Filmen har fått 18 års aldersgense.

Du møter Viggo Mortensen (Ringenes Herre, Eastern Promises, Green Book), Lèa Seydoux (Blå er den varmeste fargen, James Bond – No Time to Die, En Vakker Morgen, Midnight in Paris), og Kristen Stewart (The Twilight Saga, Spencer, Charlies Angels).

Anmelderne sier:

  • «Gå og se den om du tør» – Filmmagasinet, terningkast 5
  • «Morbid og genialt av Cronenberg» – Cinema, terningkast 5
  • «Cronenberg på sitt beste – dedikert, solid og overbevisende» – Filmfront, terningkast 5
  • «Filmen er kalkulert, stilfull og tankevekkende» – Kinomagasinet, terningkast 5

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia