fbpx

Verdig feiring av frigjøringsdagen 8. mai

Radio Rjukan8. mai 20174min
8mai2017-3_3da2

""Høytideligheten startet med at Rjukan Janitsjar som spilte opp før ordfører Bjørn Sverre Birkeland holdt en kort tale, og det ble lagt ned blomster ved statuen av Gunnar Sønsteby, og leste et minneord.

– 8. mai er datoen og symbolet på frihet, og på Norge som et fritt land.
8. mai 1945 løftet man blikket, og begynte å bygge et helt nytt Norge. Gunnar Sønsteby er en helt for Rjukan og Norge. Hans innsats er et eksempel for etterfølgelse, sa Birkeland, og trakk inn aktuell problematikk om radikalisering i samfunnet, før han ba om ett minutts stillhet.

Derfra ble det flaggborg ned Sam Eydesgate til Rjukan kirke, der det ble kransenedleggelse ved minnesmerke for de falne.

Her holdt major Harald Sauro fra Distriktsstaben i HV-03 dagens hovedtale, og valgte å holde den uten mikrofon og PA-anlegg.
""– Vi må aldri slutte å være takknemlig for vår frihet. Vi må aldri glemme den offervilje soldater og motstandsfolk har vist, sa hovedtaler major Harald Sauro i sin tale, etter at han siterte dikteren Halvor H. Sisjord fra Seljord.
– vi takker våre veteraner for deres innsats, og deres nærmeste pårørende som har sett dem reise og har måttet leve med usikkerhet og angst for sine. Vi takker dere for deres innsats for Norge. Veteraner: Takk for deres innsats for fred, sa Sauro.

Deretter ble det også en appell ved Maria Bugge og Solveig Solheim i Tinn ungdomsråd.
– Takket være 1945 har vi vokst opp i et trygt land, i et trygt fylke i en trygg kommune. Uten disse folkene våre og kommunen vår, hadde vi ikke hatt dagens frihet og disse muligheten, sa Maria Bugge.
– Det er viktig at denne delen av historien ikke blir glemt. Vi er heldige som bor her i Tinn, sa Solveig Solheim.

Tilslutt spilte Rjukan Janitsjarorkester en flott og majestetisk utgave av Ja, vi elsker, men solen strålte fra skyfri himmel.

Det hele ble avsluttet med gratisvisning av den seks ganger Oscar-nominerte og to ganger Oscar-vinnende filmen «Hacksaw Ridge» på Rjukan kino.

Se bilder fra markeringen i bildegalleriet nedenfor.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia