fbpx

Utfordringer for Tinnsjøfergene

Radio Rjukan10. mai 20173min
vinsj_f105

– Jeg kan jo ikke si at det ser mørkt ut heller, men vannstanden går fortsatt nedover, og vi trenger at den går opp, sier daglig leder i Rjukanbanen Einar Gabrielsen til Radio Rjukan.
""– Vannstanden må opp nesten 1,5 meter, og det er veldig mye vann som mangler i Tinnsjøen nå, sier Gabrielsen, som innrømmer at det er en bekymring.- Det er veldig lite vann i Tinnsjøen, og at den fremdeles går den ned er jo problem når vi har planer om å få fergene ned på slippen. Nå jobber vi med Skipskontrollen for å utsatt slippsettinga, forteller Gabrielsen.
– Vi jobber parallelt med de tinga, og vi må komme i gang med deler av slippvogna. Så det er mye som skal klaffe nå de nærmeste ukene.

Og som om det ikke er nok, så er tyveriet fra Storegut heller ikke oppklart.
-Vinsjene som ble stjålet er ikke kommet til rette. Og de må på plass for at vi skal kunne bruke redningsflåten.
Så nå må vi handle nye for at de skal være klare. Men det er fortsatt mulig å tipse, dersom noen tror de veit noe, sier Gabrielsen.
Det er også en prosess, ja. Det er fire hele vinsjer som også er populære om bord i seilbåter, sier Gabrielsen.

Nå vurderer de å utvide overvåkinga av stasjonsområdet.
– Vi har ikke mer enn et det kameraet som står i baugen, men dewt er mulig vi må vurdere å utvide overvåkinga, ja, sier Gabriuelsen.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia