fbpx

Markerer Verdensarvdagen på Rjukan

Radio Rjukan12. april 20164min
verdensarvdagen16-1_e5f0

– Møt opp søndag 17. april kl.12  på torget på Rjukan, er oppfordringen fra Mette Alvefoss (t.v), Gunhild Lurås og Hanne Heisholt (t.h.).
– Vi håper stor oppslutning. Ja, på en folkefest, sier de tre blide damene i forbindelse med at Norsk Industriarbeidermuseum (NIA) inviterer små og store til en spennende og lærerik dag. Det blir byvandring med guide som ""starter fra Rjukan torg, og ender på Rjukan stasjon. Underveis blir det fortellinger, quiz og andre aktiviteter.

– Det er lagt opp til en spennende og lærerik dag, forteller de to nyutdanna verdensdarvguidene som har blitt med NIAs leder for publikumsavdelingen Gunhild Lurås til studio i Radio Rjukan.

– På Rjukan stasjon venter en overraskelse. Det blir premieutdeling klokka 15.30.
Arrangementet varer fra klokka 12 til 16.

Verdensarvdagen ble etablert av ICOMOS for å feire mangfoldighet i historiske monumenter og steder, og er satt til 18. april. Norsk Industriarbeidermuseum har likevel valgt å feire dette dagen før, nemlig 17. april for å gi muligheten til deltagelse for så mange som mulig.

– Guidene vil fortelle om objekter og steder som står på verdensarvlista på Rjukan, forteller Lurås.
Det er Hanne Heisholt og Mette Alvefoss som skal gjennomføre arrangementet. De er deltagere fra guidekurs om verdensarven, og de er for tiden utplassert på NIA Vemork. 
– Er du interessert i historie og vil vite mer om verdensarven på Rjukan, er du hjertelig velkommen til å bli med på en liten spasertur, inviterer de to guidene, som har forberedt seg godt på det som skal skje. Vi håper det blir folksomt og morsomt denne dagen, og foreløpig ser værmeldinga ut til å bli supervær, sier Heisholt.
 
""Arrangementsinfo:
Verdensarvdagen feires
Søndag 17. april kl 12 til 16.
OIppmøte Rjukan Torg.
Avsluttes ved Rjukan Stasjon kl 16.
Premieutdeling klokka 15.30

Linker:
Mer om Verdensarvdagen
Norsk Industriarbeidermuseum (NIA)
NIA på facebook

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia