fbpx

Lysbilder fra Rjukanbanen i drift

Radio Rjukan3. mars 20243min
20240228_144824
Rjukanbanen

Norsk Industriarbeidermuseum og Rjukanbanens venner inviterer til åpent møte for alle som er interessert i Rjukanbanens historie onsdag 6. mars. NIAs Hilde Widvey og Rjukannanens venners Knut Luraas inviterer alle interesserte.

– Da kommer jernbaneentusiast Andreas Westheimer for å kjøre et lysbildeshow med bilder tatt av Rjukanbanen flere ganger på 80-tallet. Vi samarbeider om en idé som Rjukanbanens venner kommer med, Andreas Westheimer som har vært medlem i jernbadeklubben i mange år og vært glad i å fotografere, har tatt masse bilder vi ikke har sett før, og det liker museet og det liker Venneforeningen, forteller Hilde Widvey.

– Det er selvfølgelig ekstra spennende med bilder her fra Rjukanbanens siste driftsår på godssida, av vognene i drift, vognene på jernbanen der og på fabrikk. Han var her oppe og knipset mye jernbane. Han med en av de siste turene og fotograferte på båten før det var stopp 1. april det året.

– Det er et åpent møte, og vi regner med stor interesse, og vi er så heldigere at vi får ha dette møtet sammen med NIA oppe på Tungtvannskjelleren, i møtelokalet der. Der er det jo plass til litt folk, sier Widvey som forteller at de fant på opplegget da de satt og diskuterte tema for et medlemsmøte.

– Westheimer skal vise ekte gamle dias, og har med seg sin egne fremviser. Han har full kontroll på det. Så vi gleder oss til det, for det har jo en egen god feeling. Det er jo en herlig ting i seg selv, mener Widvey.

– Han er tidligere journalist fra Porsgrunn og mangeårig medlem av Norsk Jernbaneklubb, og er jo veldig opptatt av jernbaner. Han er jo aktiv på Arendalsbanen og i Arendalsbanens venner, og han er veldig kjent i jernbanemiljøet, forteller Luraas.

– De som er interessert i dette arrangementet, hva gjør de?

– De melder seg på ved å ringe til Knut Lurås. Det er en billettavgift for de som ikke er medlem i venneforeningen, men den kan de jo betale når de kommer opp på museet 6. mars. Eller de kan betale det på forhånd hvis de vil det. Men det vesentlige er at Knut får påmeldingene, for vi skal ha litt servering og sånt, så da er det litt viktig å ha nok.

– Jernebaneentusiastene finner du jo litt overalt, og jeg tipper det også kommer noen langveisfra, sier Luraas, før telefonen begynner å ringe. Det er påmeldinger som tikker inn.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia