fbpx

Lyktene til Mælandsbrua tar form

Radio Rjukan6. november 20153min
bru-lykter-9_5ffb

Bjørn Iversen har fått med seg Trond Stavrum på å produsere kopiene av de gamle lyktene på Mælandbrua, og nå begynner
fullføringen å nærme seg med stormskritt.

For fire år siden lyktes Bjørn Iversen med å få opp kopier av de gamle lyktene på Birkelandsbrua i sentrum. Neste ut er altså Mæland bru ved Kirkesvingen.
""Lykteprosjektet har allerede pågått i en årrekke, og hovedpersonen selv, Bjørn Iversen begynner å glede seg til å få dem på plass på Mæland.

– Det er snart ferdig. Lyktene er klare, glass er bestilt, men vi nå produserer fester og bøyler. Når alt er ferdig er det imidlertid for tidlig å si.
Med på produksjonen i prosjektet er nabobedriftene Scana og Bilfinger Industrial Services i Rjukan Næringspark.
Fargerike Thorud leverr glasset, og en lang rekke sponsorer med kommunen som sluttfinansiør, har gjort det mulig å få til prosjektet, der Bjørn Iversen har solgt 475 T-skjorter med motiv for å samle inn penger.
– Jeg har 25 igjen, så det var suksess fra dag én. Det var noe penger igjen fra Birkelandsbrua-prosjektet, som også gjorde det lett å gå på neste brolys-prosjekt, forteller den glødende lokalhistorie-entusiasten.

Lyktene er basert på tehninger fra gammel av, samt fotos fra hvordan brua så ut.

– På avdukningen på Birkelandsbrua kom det mye folk, og denne gangen skal vi ha lignende avdukning, lover Iversen, som har flere slike prosjektideer.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia