fbpx

Brandkiosk blir hurtiglader

Radio Rjukan30. april 20174min

Brannkiosken er nå plassert i enden av Rallarparken. Hvis alt går etter planen, skal den huse en huriglader for el-biler.

Egil Stensrud, es@rablad.no, 950 43 675
– Litt lenger til venstre, der ja, sa Bjørn Helge Bystrøm mens trebygget ble heist ned på paller.
–    En lettelse at vi endelig har fått et sted hvor vi kan sette den siste av disse små brannstasjonene. Den andre står midlertidg på Tinn museum , men den skal etter hvert plasseres ved Skibakkesletta, hvor det sto et slikt bygg i gamle dager, sier Bystrøm.
For et par år siden tok han initiativet til å få bygd kopier av de små brann-kioskene som for rundt 100 år siden ble utplassert rundt omkring på Rjukan.
– Det har vært mye mer jobb med å få dette på plass enn jeg trodde på forhånd, ikke minst finne steder i byen hvor disse kan settes ut, men nå har det løst seg, sier en fornøyd Bystrøm.
– Endelig
– Alt i alt har det kostet rundt 100 000 kroner , ja litt mer. Takket være tømrerelever og lærere ved Rjukan videregående skole fikk vi det til. Næringslivet og privatpersoner har bidratt. Overskuddet av t-skjortesalg har bidratt, men det har først og fremst skap mye blest, forteller han.
– I det hele tatt har vi møtt veldig mye entusiasme. Slik som Geir Olaf Olaisen, som stiller opp med den store lastebilen sin. Han gjør det gratis fordi han synes ideen er god, sier han.
Mens bygget ble lirket på plass stoppet turister som lurte på hva som nå ble satt på plass.
– De tok bilder og synes det var en god ide. Vi må nok ha opp en plakat her som med tekst og bilde forteller historien. Kanskje med et bilde av den originale kiosken som sto ved innkjøringa til Sølvolden. Uansett. Bygget er ikke helt ferdig. Vi skal sette på metallspir på begge byggene. Vinduer skal inn og vi skal male skilt hvor det står «Brannstation», forteller han.
El-biler ?
Bygget står foreløpig på paller ved Det glade hjørnet, men skal etter hvert flyttes litt lenger øst og gjøre eiere av el-biler ekstra glade. Bygget skal nemlig få en ny funksjon som stasjon for hurtiglader til elbiler.
Ordfører Bjørn Sverre Birkeland bekrefter at det er målet.
– Kommunen jobber nå med en løsning. Dette er prioritert fra vår side, sier ordfører.
– Spleiselag?
– Ja, med kommunen som fødselshjelper. Andre aktører har signalisert at de er positive og vil bidra, sier han.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia