fbpx

Vipps overtar for enda flere i Norge

Radio Rjukan18. oktober 20178min
vipps_5c01_7501

Dermed tyder mye på at Nordea om lag én million kunder i Norge nå får koblet seg inn på Norges mest utbredte og populære betalingsapp.

DNB har på sin side 2,1 millioner privatkunder og 220.000 bedriftskunder i Norge, mens Danske Bank opplyser at de har 255.000 person- og bedriftskunder i Norge.

At konkurrentene Nordea kjøper seg inn i Vipps markerer et stort skifte i det norske markedet for mobilbetaling. Vipps ble opprinnelig startet DNB, men ble et eget selskap etter at DNB og over 100 andre norske banker i Eika-alliansen, der Tinn Sparenank er med, gikk sammen om Vipps-satsingen.

Over 40 prosent av Norges befolkning bruker nå Vipps i en eller annen form.
Av de 2 millionene som har lastet ned appen, bruker 1,6 millioner den aktivt.

MobilePay som er Nordeas betalingsapp, og SnapCash som brukes i Eika-alliansen går dermed relativt usikre tider i møter, og ventes å bli faset ut over tid. Det er også en posisjonering i forhold til kommende konkurransen fra utenlandske aktører.

IT-Ansvsarlig, og da også Vippsansvarlig, i Tinn Sparebank, Jan Birger Oland sa til Radio rjukan på Vipps-dagen før sommeren at han var glad for at Eika-Alliansen nå har kjøpt seg inn i Vipps.

""– De kreftene vi nå ser, som står og venter på å komme inn i betalingsmarkedet er så store og sterke, at det er viktig å få et stort og forent norsk alternativ, sier Jan Birger Oland i Tinn Sparebank.
Han henviser til to nye EU-direktiver om betalingsformidling som det åpnes for i i Norge.
– Det ville vært uklokt med flere små aktører, og vi måtte forene kreftene nasjonalt, mener han.

– Hva er fordelen med å vippse?

– Det er samme hvilken bank du har, men du må ha Vipps-app'en på telefonen der du betaler med et betalingskort som er koblet mot et bankkort eller et  kredittkort, og en konto.
Mottaker må ha avtale om Vipps, lag forening bedrift, og da får de eget vippsnummer man betaler til.

Mellom privat betaler du fra person til person, eller dele oppgjør på en middag.

– Det er enkelt og blir for alle, og det er så enkelt at du kan betale uten å åpne telefonen. Det er gratis for privatpersoner, mens bedrifter må betale transaksjonsgebyr fra 1,75%, mens det er gratis å etablere.

På standen på Vippsdagen lanserte Tinn Sparebank også nye VippsGo, som gjelder bedrifter.
– En bedrift må registerere seg og få et vipps-nummer. VippsGo gjør at du kan lage nettbutikk direkte inn ei Vipps, forteller Amundsen.

– Vi vil ha alle på Vipps. Lag, foreninger og privatpersoner i tillegg til bedrifter. Det vil i stadig større grad overta for kontanter, og du kan betale og melde deg inn eller kjøpe noe utifra opplysningere på en plakat, eller overføre penger mellom venner.

– Kan folk komme seg opp på vipps "på dagen"?

– Ja, det er fort gjort. Gå inn på Tinn Sparebanks hjemmeside og registrer deg. det er enkelt, sier Oland.
– Og bedrifter: Ta turen i banken, eller gjør det selv på nett! Du må ha organisasjonsnummer, så har du det som trengs. dvs. være registrert i enten Frivillighetsregisteret eller i Enhetsregisteret i Brønnøysund. Det må være på plass først, sier Oland.

Mange lag og foreninger synes det er interessant.
– Mange er allerede på Vipps i Tinn. f.eks kan jeg nevne at til Tinn Sogn  kan du vippse kollekten, forteller Oland.

– Hva sier folk?

– De er fornøyde, og mange har tatt det i bruk, de er fornøyde. Det som kanskje er videre greit å vite er at det skjer stadig videreutvikling, og at vippsGo tilbyr Vippsfaktura, og så har vi Vipps for barn kommer snart. Der er det begrensninger, der det er en egen app til ungene, så de kan overføre og betale mindre beløp, og maks tre ganger om dagen etc. forteller Oland.

– Vipps er lett å  selge, men for bedrifter så kommer det for alvor framover nå,  nå som vi er med fra Tinn Sparebank så ønsker vi at det kommer for fullt i Tinn på bedriftsmarkedet også.
– En faktura kan du da få rett i Vipps, men de tvil nok ta noe tid før det er vanlig. Det er mye nytt å sette seg inn i, og slik blir det også framover, forteller Amundsen.

– Men det er viktig at bedrifter er orientert og tar det i bruk. Folk kan søke opp bedriften før de kommer i butikken, og også få vite om de tar Vipps, sier Oland.

– Tar Vipps over alt av betalinger på sikt?

– Det overtar nok ikke alt men i økende grad vil det vippses i Norge framover, mener Oland.
– Vi regner med det blir mye vippsing i Tinn framover, og nå kommer også store fakturaprogrammene og de nye betalingsterminalene, så snart kan man vippse over alt. Nå er det Vipps som gjelder!

Linker:
Tinn Sparebanks Vipps-side 
Tinn Sparebank på nett 
Tinn Sparebanks facebookside 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia