fbpx

Vil gjenåpne Rjukan sykehus

Radio Rjukan26. april 20162min
bjorn-s-birkeland2_01a2

Ordføreren er ikke forundret over at utviklingsprosessen og resultatet av den har medført uansvarlig drift.
""– Fylkeslege Steinar Aase uttaler at "Situasjonen på enkelte sengeposter har vært svært alvorlig, og presset på personalet der har vært svært stort. Og disse periodene med alvorlig overbelegg har falt sammen tidsmessig med perioder der det har vært alvorlige komplikasjoner og dødsfall." 
– Sykehusets egne rapporter viser at enkelte avdelinger i perioder har behandlet 60–70 prosent flere pasienter enn det avdelingen er beregnet for, sier Birkeland til Radio Rjukan.

– Utviklingsplanen var en dårlig plan for Telemarks befolkning. Konsekvensene av denne er at det går på liv og helse løs.
Jeg vil derfor utfordre styret i STHF til å gjøre strukturelle grep, og å gjenåpne en avdeling på Rjukan, hvor de fortsatt eier en fullt ut brukbar bygningsmasse, og kompetansen kan gjenreises. Styret må også vurdere utskifting av en ledelse, som har vist at de ikke evner å lede foretaket på en forsvarlig måte, sier Birkeland, som er oppgitt over at ledelsen takler med to tunger når det gjelder kvalitet på sykehustjenestene.

Sykehusene i Rjukan og Kragerø ble lagt ned med begrunnelse i kvalitet, men i ettertid har ledelsen ved sykehuset vist at de hverken har kontroll på aktiviteten i Skien, Notodden eller i den polikliniske virksomheten som skulle være igjen ved Rjukan sykehus.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia