fbpx

Vegvesenet betatester ny trafikkarttjeneste på nett

Radio Rjukan29. desember 20164min
vegttrafikk_cf7f

Snør det på Gaustaråen nå? Hvordan er kjøreforholdene over Hardangervidda? Flyter morgenrushet inn til Oslo? Er det minusgrader på Gastablikk? Skinner sola i Austbygde?

Da kan det være nyttig å vite hvordan kjøreforholdene er, og hva du kan vente deg av trafikk og føre. Forholdene på norske veier varierer mye fra ett sted til et annet grunnet vårt langstrakte og værutsatte land. Skal du på tur kan det lønne seg å sjekke ut den nye tjenesten "Vegvesen Trafikk", som nå er ute på netti beta.versjon, det vil si testversjon.

Her er link til tjenesten Vegvesen Trafikk

Vegvesen Trafikk er en interaktiv informasjonstjeneste, med trafikkinformasjon og – meldinger lagt inn i en kartløsning. Nett-tjenesten består av en reiseplanlegger og et interaktivt kart med trafikkinformasjon.
Vegvesenets 486 webkamera og 343 værstasjoner gir løpende oppdateringer om temperatur, nedbør, vind og ikke levende bilder av hvordan det ser ut på de stedene du planlegger å kjøre forbi, innom eller til.

Og her komer det tydelg til syne at Tinn er omringet av vintervanskelige veier, og at tre av dem er vinterstengt.

Trafikk-, vær- og føremeldinger legges også inn i Vegvesenets kartløsning. Her kan du i tillegg få opp informasjon om bomstasjoner og ferjestrekninger, samt løpende informasjon om trafikkflyten på flere av de viktigste veiene inn og ut av de største byene.
Vegvesenet har fokusert på de mest værutsatte og utfordrende strekningene, og har satt opp spesielt på mange kameraer på høyfjellsovergangene. I tillegg har de plukket ut flere strategiske innfartsårer og kjente punkter som ofte belastes med med kø når det er stor trafikk.

Vegvesenets webkameraer viser veien og litt av omgivelsene. De understreker likevel at personvernet er ivaretatt, da det ikke skal være mulig å kjenne igjen personer eller bilskilt på bildene.

Værstasjonene Vegvesen Trafikk bruker viser data knyttet til lufttemperatur, nedbør og vind, og kan bidra med verdifull informasjon dersom du har planer om å dra ut på kjøretur i julen.

Skal du og familien ut på veien i julen er Vegvesen Trafikk et nyttig, men også viktig verktøy for å gjøre kjøreturen så trygg og behagelig som mulig, både for deg og andre billister.

Her er link til tjenesten Vegvesen Trafikk

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia