fbpx

Ukraina-innsamling fortsetter

Radio Rjukan29. november 20235min
ukraina-fryser (5)

Rjukan Lions Club fortsetter Ukraina Fryser-innsamlingen med uforminsket styrke.

– Innsamlingen har stoppet litt opp nå, derfor er det grunn til å minne om at innsamlingen «Ukraina fryser» pågår fortsatt. Vi fortsetter innsamlingen med uforminsket styrke, sier John Ausland i Rjukan Lions Club.

– Dere kan hjelp oss å bedre hverdagen til noen i det krigsherjede Ukraina. Vi fortsetter vår innsamling av varmt tøy, utstyr, aggregater, vedovner osv. til nødstilte i Ukraina, og tar imot hver søndag ettermiddag i Ballonghallen på Granli. Vi har byttet innsamlingsdag fra torsdag til søndag, da det kanskje er flere som kan levere på søndager, forteller Ausland.

– Hvis det tidspunktet på søndager ikke passer, kan du også gjøre en avtale om levering ved å ringe John Ausland, sier Thor Einar Holmgard, president i den lokale avdelingen av verdens største frivillige humanitære organisasjon Lions Clubs International, Rjukan Lions Club.

Han ønsker å takke alle som har bidratt så langt.

– Det er gått mange laster med tøy og utstyr fra Rjukan. Utstyr som vi vet med sikkerhet har kommet frem. Vi har fått vite at det store aggregatet som vi fikk av Hydro Energi brukes av brannvesenet i en by ved Dnepro. Vannrenseanlegget er i full produksjon og et av de andre større aggregatene vi bidro med er på et sykehus. De små aggregatene er delt ut til barnefamilier og eldre hvor de ha mistet strømmen, forteller Holmgard.

For noen uker siden var flere av klubbens medlemmer tilstede på en samling i Holmestrand for de foreningene som deltar i Ukraina aksjonen.

– Det ble en kveld hvor Ukraina stod i fokus, hvor vi fikk informasjon om hva som var sendt nedover og hvordan det var kommet til nytte og tatt i bruk. Det ble en kveld med ukrainsk underholdning, interessante foredrag og god ukrainsk mat. Arrangøren var Lions Club Holmestrand, og de hadde invitert alle sponsorer og andre Lions-klubber i prosjektet, ikke minst for å appellere til at aksjonen og innsamlingen skal fortsette.

Holmestrand-klubben har påtatt seg koordinator-ansvar for innsamlingsaksjonen Ukraina Fryser. Flere trailerlass er sendt ned til det krigsherjede landet. Rjukan Lions Club og klubben på Notodden har bidratt med mye utstyr, og de fikk ekstra oppmerksomhet på på samlingen.

– Vi har bidratt med ekstra mye aggregater og transformatorer i tillegg til vintertøy og utstyr. Jeg tror vel vi har tømt det meste her oppe i Tinn som folk har hatt stående, ler Holmgard.

– Hvert trailerlass som sendes fra Norge til Ukraina koster kr 50 000. Som et bidrag til transporten overrakte Holmgard en sjekk på 10.000 kroner til Holmestrand Lions Club ved Paul Reggestad. Holmgard sa og at Rjukan Lions Club med stor sannsynlighet ville gi ytterligere bidrag senere.

– Vi tar fortsatt imot hvis noen skulle ha noe å gi til aksjonen. Det er særlig behov for vintertøy, vintersko, ulltepper og annet nyttig for å klare seg gjennom en kald vinter.

– Vi tar og imot strømaggregater og vedovner, men ovnene må ikke være for store, for de må være håndterbare. I krig kan man ikke ta slike hensyn, sier Holmgard.

– Dersom det er noen som ikke har mulighet til å bidra med aggregater og klær, men som likevel ønsker å gi et bidrag til aksjonen: Ukraina fryser, kan bidra ved å vippse selvvalgt beløp til Lions Rjukans egne innsamlingskonto på Vipps. Beløpet vil bli øremerket transport Rjukan – Ukraina sier Holmgard, som håper at folk fortsetter å stille opp.

– Krigen i Ukraina fortsetter og kan gjøre det lenge, og vi vil blir med så lenge det trengs, sier Holmgard.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia