fbpx

Turistradio på Radio Rjukan for 30. året

Radio Rjukan22. juni 20184min
storgatsomer2016_2c68

Det blir turistradio i år også. Radio Rjukans turistradio har pågått hver sommer siden 1989, da Catharina Maria Bugge dro igang opplegget som har fulgt lokalradioen som en suksess siden. 
– Vi prøver å lage det slik at det er litt for alle, også innbyggere på Rjukan og i Tinn, opplyser ansvarlig redaktør Ole Jon Tveito, som innrømmer at de gjerne skulle kjørt vanlig radio sommeren igjennom nå etter NRKs DAB-slukking, der Radio Rjukan er alene på FM i Tinn.

– Det hadde vært ideelt, men vi må simpelthen ha litt ferie også. Vi er en liten redaksjon, og til tross for mange sommeraktiviteter er sakstilgangen minst om sommeren når det gjelder lokalstoff.
Men sommeren igjennom blir det også lokalradio til faste tider. 
Når det gjelder turiststoffet er det norsk som prioriteres. Endel utlendinger som kommer til Tinn vil nok hatt glede av turistradio på engelsk, særlig nå som flere kanaler har gått av FM.

""– Det er greit å være konsekvent.
Nordmenn er en hoveddel av turistene i Tinn, men vi skulle gjerne hatt et tilbud på engelsk også. Vi får se om  muligheten kommer i DAB-opplegget, sier Tveito.

Radio Rjukan har startet prøvesendinger på DAB+ siden desember, men FM vil forbli den viktigste distribusjonsformen i uoverskuelig tid framover.

– Turistradioen er laget på en lest som er endret flere ganger. Endel det samme, men det blir mer og mer live, mer og bredere med stoff og intervjuer.

I år er det også et nytt samarbeid med Radio Vest-Telemark og Hjalarhornet i de seks Vest-Telemark-kommunene, og det innebærer at det blir turiststoff over hele regionen.
De skal lage turistradio slik at vi får stoff fra Telemark, og resten av Telemark får stoff om oss. Nytt i år blir derfor også litt om Telemarkskanalen og Heddal stavkirke og de sender mye stoff fra vårt område, forteller Tveito.

– Det blir kanskje mer interessant for den lokale befolkninga i Tinn også, sier Tveito, som forteller at Radiobingo også går hver onsdag sommeren igjennom.

Turistradioen går fram til skolestart i august.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia