fbpx

Trygg på trening

Radio Rjukan7. januar 20233min
smiso

Tinn idrettsråd inviterer til samling i Verdensteateret den 10. Januar, der temaet er «Trygg på trening» og Trond Berge Høvik fra Senter mot incest og seksuelle overgrep (SMISO) er foredragsholder. Han er spesialistsykepleier med videreutdanning i psykiatri. Men nå er leder i idrettsrådet bekymret for at det har gått folk hus forbi i julestria.

– Dette er en forpliktelse vi i idretten har fra Norges idrettsforbund, sier Sætre, og viser til at Trond Berge Høvik er brukt av, Redd Barna, NIF og Norges Idrettshøyskole.

Kurset Trygg på Trening holdes i samarbeid med idrettskretsen, Norges Idrettsforbund og Norges olympiske komite i Bergen, der Trond Berge Høvik også kommer fra.

– Jeg skal snakke om seksuelle overgrep i idretten, og det å legge til rette for at alle skal være trygge når de kommer ut i en treningssituasjon. Hva vi som trygge voksne skal gjøre om vi mistenker at et barn kan være utsatt for overgrep, og noen verktøy til å skape idrettslag og idrettsmiljø som er trygge for alle barn, sier Berge Høvik.

– Jeg skal si sannheten. Det er ikke brus og ballonger, for å si det slik. Men det er et alvorlig tema som har opptatt meg sterkt. Det blir litt om hvordan det ligger an i Norge, litt tall og litt historier og viktigst av alt; Hva kan vi gjøre for å gjøre dette sikrere.

– I tillegg til at jeg akkurat nå sitter og skriver på en mastergrad i problematikken, så jeg vil si at jeg er ganske godt inni denne problematikken, som dessverre er større enn vi liker å tenke på.

– Jeg håper det kommer en del trenere og jeg håper det kommer en del styremedlemmer i idrettsklubber. Jeg håper også at det kanskje kommer noen utøvere. Jeg har satt en aldersgrense på 16 år, så egentlig alle over den alderen. Foresatte er også velkomne for den saks skyld også. Dette er et veldig viktig tema, og noe jeg brenner veldig for, for jeg ser hvor stor problematikken er. Velkommen, jeg gleder meg, sier Trond Berge Høvik.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia