fbpx

Tommy Wirkola tilbake med actionkomedie

Radio Rjukan29. juli 20213min
I-onde-dager-Aksel-Hennie

Tommy Wirkola (Kill Buljo, Dod Snø, What happened to Monday?) og skuespillerne Aksel Hennie og Noomi Rapace har tatt turen hjem fra Hollywood for å regissere årets norske svarte action-komedie, «I onde dager». Internasjonalt har filmen fått tittelen «The Trip». Filmen får norsk premiere før utlandet på fredag, og norske anmeldere er fra seg av begeistring. De har ikke sett Aksel Hennie i noe lignende siden den legendariske norske actionkomedien Hodejegerne.

Ekteparet Lars (Aksel Hennie) og Lisa (Noomi Rapace) har for lengst lagt hvetebrødsdagene bak seg, og strever med å opprettholde ekteskapet, fasaden og ambisjonene. De lovte hverandre å sta sammen i gode og onde dager, men nå er det bare onde igjen.

Lars sin karriere som regissør har stagnert, og Lisa er skuespilleren som ikke lenger får noen roller. Hjemme føler Lars seg oversett, mistenker utroskap og sliter økonomisk, mens Lisa syns Lars er selvopptatt, feig og bortskjemt. At ekteskapet til Lars og Lisa henger i en tynn tråd, er opplagt for dem begge. Ingenting har egentlig gått slik de hadde tenkt seg her i livet. Men en tur til familiehytta i dypet av de norske skogene slår dem begge som en anledning til å ta grep om tilværelsen, og starte på nytt. Alene. Så når de drar på helgetur til familiehytta, ser begge en mulighet til å kvitte seg med den andre. Men heller ikke dette går som de hadde tenkt.

Komiske og katastrofale forviklinger kommer tilsynelatende i veien for alt og alle, og ingenting er akkurat slik vi trodde. De dramatiske konsekvensene resulterer i en sjangercocktail som formelig oser av amerikanske 90-tallsklassikere som «Fargo» og «Pulp Fiction», eller norske «Hodejegerne» og som allerede fra første aha-øyeblikk glir over i en høypotent miks av action, humor, spenning og romantikk. For ikke snakke om blod og gørr. Kanskje skal det mer til enn et mordforsøk eller to for å ta knekken på et skrantende ekteskap?

Filmen har fått 15 års aldersgrense.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia