fbpx

Tinnsjøen vil stige over høyeste grense

Radio Rjukan3. september 20153min
tinnsjoen_955c

Direktør Nicolai Østhus i Øst-Telemarkens Brukseierforening ber alle sikre verdier som ligger i flomsonen rundt 18 – 19 meters høyde på Heddalsvannet, for det er ennå ikke sikkert sat de får kontrollert vannmassene som kommer fra Tinn.

– Vi gjør alt som står i vår makt for å hindre større skader. Vi operer nok nå på kanten av norsk lov og til og med på den gale siden for få kontroll på vannmassene. Heddalsvannet vil fortsette å stige utover ettermiddagen. De siste prognosene tilsier at det vil kulminere på rundt 18 meter om det ikke blir mer regn i dag enn de midlere prognosene, sier Østhus til Varden.

I formiddag hadde vi bare 30 centimeter igjen på Tinnsjøen. Vi må nok gå over høyeste tillatte vannstand. Jeg er i løpende dialog med NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat), og har akkurat sendt de et brev om situasjonen. Der er tema at vi nok må gå utover lovverket, forteller Østhus til avisa.

Østhus har ikke opplevd maken til regn de rundt 20 årene han har vært leder for reguleringen av Skiensvassdraget. 
– Dette er veldig spesielt. Situasjonen er meget slitsom og anstrengt. Jeg har aldri sett lignende mengder nedbør på så kort tid i vårt vassdrag. Vi har nå gått til det skritt å stenge ned Hjartdøla kraftverk for å minske tilsiget til Hjartdøla/Heddøla. Samtidig holder vi igjen alt vi kan i Tinnsjøen og på Møsvatn.

Hele saken hos Varden

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia