fbpx

Tinn Sparebank med på lasset når VippsGo lanseres

Radio Rjukan8. mai 20174min
vipps_5c01

Vipps går nå fra vennebetaling til butikkbetaling. Målet er å gi alle som selger varer og tjenester en mobilbutikk satt opp på under 30 minutter.

Siden lansering av Vipps i 2014 har 2,4 millioner nordmenn tatt i bruk mobilbetalingstjenesten. 4. mai tas tjenesten et steg videre. Denne gangen sammen med Sparebankalliansen SpareBank 1-alliansen, Eika Alliansen, Sparebanken Møre og 15 selvstendige sparebanker.
Det innebærer at Tinn Sparebank, banken som flerst i Tinn bruker, også er med på lasset.

Med VippsGO får lag, foreninger, butikker og bedrifter i hele landet muligheten til å selge sine varer og tjenester gjennom mobiltelefonen i Vipps-appen. 
– Nå gir vi vanlige butikker, frisørsalonger og restauranter tilgang til 2,4 millioner nordmenn, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

I tillegg til vennebetaling, kan kunder nå velge å betale for produkter direkte med mobilen. I Vipps-appen får forbrukerne se bilder og informasjon om produktene, før de sender en betalingsforespørsel. Så snart butikken godkjenner forespørselen, er handelen gjennomført. 

– Med VippsGO tar vi den norske handel- og tjenestenæringen inn i en digital fremtid. Det er lett for alle å bli med, det tar kun 30 minutter å sette opp, og applikasjonen gjør det lettere og raskere for kunden å betale for varene de måtte ønske. I praksis betyr det at Vipps blir en markedsplass og at hverken kort eller kontanter er nødvendig, sier Garborg.

Mer enn hundre norske banker er med på Vipps-laget når betalingstjenesten lanseres. Hensikten er å løfte analoge virksomheter inn i det digitale universet. Det gjør de ved å la kunder betale med mobiltelefonen i alle norske butikker. 
– Det var en revolusjon da internett ble allemannseie og alle plutselig kunne lage sine egne nettsider. Nå digitaliserer VippsGO handel- og tjenestenæring ved å la alle butikker og restauranter åpne sin egen mobilbutikk, sier Garborg.

Gjennom Bankenes Betalingssentral (BBS) innførte DNB, Sparebank 1 og flere norske banker betalingskort i Norge årevis før andre vestlige land. 26 år senere kommer det neste store skrittet når mobilen for alvor blir den nye digitale lommeboken.

– I dag går folk rundt med bankkortet i en lomme festet til mobiltelefonen. Om få år kommer vi til å le av hvor meningsløst det var. Det er nesten som å ha en kuleramme festet til PC-en, sier Garborg.

Garborg fremhever at VippsGO er en utstrakt hånd til lokalbutikker som opplever at konkurransen fra netthandelen truer virksomheten deres.
– De lokale nærbutikkene opplever hard konkurranse fra kjøpesentrene og nettbutikker. Det vil vi gjøre noe med. Som butikkeier i VippsGO gir du 2,4 millioner nordmenn tilgang til din butikk med tommelspissen, avslutter Vipps-sjefen.
 

Linker: 
Se filmen om VippsGO her i en film.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia