fbpx

Tinn Kommunes Frivillighetspris 2016 tildelt Berit Melby

Radio Rjukan7. desember 20165min
frivilighetsprisen2016_3a93

Prisutdelingen av Frivillighetsprisen 2016 ble offentliggjort for media bare et par timer før tildelingen fant sted som en overraskelse på Sandven i Atrå onsdag kveld.Opptak av over-rekkelsen  hører du på radioen torsdag.
""Berit Melby tildeles prisen for sitt arbeid med barn og unge gjennom speideren over svært lang tid.
– Hun startet speidergruppen og holder den fremdeles i gang og er alltid like motivert, sier kultursjef Marit Kvitne på vegne av juryen, som er kultur og oppvekstutvalget i Tinn kommune.

Frivillighetsprisen ble tildelt av ordfører Bjørn Sverre Birkeland og kommunalsjef for kultur og oppvekst Gjertrud Nysæter Lien på Atrå og Austbygde Speidergruppe sin juleavslutning på Sandven klokka 18 onsdag kveld. 

Frivillighetsprisen består et kunstdiplom laget av kunstneren Liv Solberg Andersen og en gavesjekk på kr. 10.000,-
Tidligere års prisvinnere er Jenny og Raymond Hammeren, Titti Øvereng – Rjukan Pensjonistforening, Jørgen og Koldbjørn Sando – Rjukan Speidergruppe, Tommy Storøygard – Rjukan Friidrett og Triatlon. 

I begrunnelsen for årets frivillighetspris heter det: 
Prisvinneren har i over 20 år viet sin fritid til speiderbevegelsen. Prisvinneren er primus motor i en svært aktiv Atrå og Austbygde Speidergruppe, som er et viktig aktivitetstilbud til barn og unge i bygdene i kommunen.
Prisvinnerne har lagt ned utallige timer sammen med barn og unge i skog og mark, på fjellet og på speiderleirer. Prisvinneren bidrar til å gi unge mennesker ballast, ansvar, selvtillit og medmenneskelighet til å leve et rikt liv og bidra med noe positivt i samfunnet senere i livet.  

Kultur- og oppvekstutvalget håper at årets prisvinnere kan være til inspirasjon for andre frivillige ildsjeler i Tinn kommune og at prisen kommer til glede i det videre arbeidet med frivillighet.  

Utvalget mener at årets kandidat er en verdig prisvinner som har gjort og som fremdeles gjør mye for frivilligheten i Tinn kommune. Dette ønsker Tinn kommune å hedre ved å tildele årets frivillighetspris 2016 .

Om prisen:
Tinn kommunes Frivillighetspris skal være en påskjønnelse for frivillig innsats. Prisen skal synliggjøre frivillighetens egenverdi og samfunnsverdi gjennom å løfte frem gode eksempler på resultater av frivillig innsats. Arbeidet må ha hatt betydning for lokalsamfunnet eller innbyggere i Tinn kommune. 

I år kom det inn 5 forslag på kandidater til Tinn kommunes frivillighetspris. Kultur- og oppvekstutvalget er jury og har vurdert kandidatene etter følgende retningslinjer:
Prisen kan gå til:
•    En initiativrik person/personer, institusjoner, lokal forening eller gruppe som utfører og har utmerket seg med frivillig innsats og engasjement eller har bedret trivsel og livskvalitet for andre i lokalsamfunnet.
•    Prisen skal honorere det frivillige arbeidet som er lagt ned over et lengre tidsrom, et tidsavgrenset prosjekt eller annen aktivitet som er av betydelig omfang. 
•    Det frivillige arbeidet kan være utført innen alle deler av samfunnslivet.
    

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia