fbpx

Telemark fylkesting stemte endelig nei til fylkessammenslåing med Vestfold

Radio Rjukan26. april 20174min
fylkesordforere-ikkesammen_eebb

Ap, KrF, Sp, SV og R ble i dag enige om at den blå-blå regjeringens nye fylkesinndeling ikke er i tråd med fylkestinget sitt vedtak om regional tilknytning.
– Vi vil vise at vi er her vi også, og vil gjøre oss gjeldende, sa fylkesvaraordfører Hans Edvard Askjer fra KrF på talerstolen i fylkestinget i Telemark til NRK. Han er sterkt kritisk til avtalen hans sentrale politikere har fremforhandlet.

Venstre og KrF inngikk i februar en avtale med regjeringspartiene Høyre og Frp om en regionreform der Vestfold og Telemark er en region. Det er Høyre og FrP som står i spissen for å gifte borte Telemark til Vestfold.

Det var et flertall bestående av Ap, KrF, Sp, SV og R som i fylkestinget i dag ble enig om at regjeringens nye fylkesinndeling ikke er i tråd med fylkestinget sitt vedtak om regional tilknytning fra desember 2016.

De seks partiene er kritiske til at fylkeskommunene ikke får flere nye oppgaver slik fylkestinget har bedt om og krever både den politiske og sentrale administrative ledelsen med sentrale stabsfunksjoner og fylkesmannsembetet til Skien.

Opposisjonspartiene H, V, Frp og MDG ville ikke behandle saken om regionreformen på dette tidspunktet. De viser til at det foreligger en utarbeidet intensjonsavtale mellom Vestfold og Telemark som må danne grunnlaget for den videre prosessen. 

Bård Hoksrud i Fremskrittspartiet reagerer på at fylkesordføreren har fått med seg et flertall på å kreve både fylkesmannsembetet og regionhovedstaden til Telemark.
– VM i dårlig forhandlingsstrategi, sier han til NRK.

SVs Ådne Naper er fornøyd, men er kritisk til at det ikke ligger nye oppgaver i en sammenslåing.
– Vi er flere som anstrenger oss for samarbeid, anstrengende først og fremst fordi prosessen tvinges fram uten klar hensikt eller genuine ønsker. Om det er et ufravikelig behov for nye regionsdannelser ut fra oppgaveløsing og tjenesteinnhold, er det i så fall elendig politisk håndtverk å overlate regionaliseringen til tilfeldige, fullstendige asymmetriske klyngedannelser, sier Naper i en kommerntar på facebbok.
– Hvorfor det skal gagne grenlandsbyene å konkurrere internt med enda flere mellomstore byer, aner jeg ikke. Larvik/Sandefjord/Tønsberg har ikke tradisjon for å være veldig forsonende seg i mellom heller.

Hedda Foss Five (Ap) er også kritrisk.
– Jeg liker heller ikke flertallet i Stortinget som ønsker Telemark/Vestfold. Jeg ville hatt med Buskerud også. Men at fylkestinget velger å demonstrere mot et flertall i Stortinget, i stedet for å posisjonere oss i forhandlinger om mange hundre arbeidsplasser som kan risikere å flyttes fra Telemark, mener jeg er en helt gal strategi. Og utrolig risikofylt strategi. Men Skien kommer til å jobbe videre med full fokus på å sikre arbeidsplasser i Telemark, uansett hva slags region vi blir til slutt, svar hun Naper på facebook.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia