fbpx

Sykehusvennene har levert bud på Rjukan Sykehus

Radio Rjukan3. mai 20173min
rsv-folk_e41d

Sykehusbygget har ligget ute for salg i lengre tid, til 43,2 millioner, uten at det har utløst noe kjøp.
Rjukan Sykehus Venner (RSV), på bildet representert ved de tre styremedlemmene Asle Ruud Syversen, Tåve Køhn Andersson og Elin Haatvedt,  en stund forhandlet med ledelsen i Sykehuset Telemark om en handel, og har nå levert inn et bud på bygningen Rjukan sykehusved deres advokat Vibeke Hein Bæra.

RSV har i sakens anledning etablert en stiftelse som har fått navnet Rjukan Distriktsmedisinske Senter, og vil nå bruke innsamlede midler til et kjøp, dersom de kommer til enighet med eieren Sykehuset Telemark Helseforetak.
Det er en målsetning at man skal stoppe et kommunalt kjøpe av sykehuset for en bruk av det til eldresenter, noe som kommer opp i mandagens møte, etter forslag fra rådmann Rune Lødøen, som foreslår å samle helse- og omsorgstjenesten på Rjukan i bygget.

– Vi har gitt et bud på sykehuset så det kan legges ved som grunnlag når kommunestyret behandler saken om å utrede samlokalisering på sykehuset, sier Asle Ruud Syversen til Radio Rjukan. 
– Det har lenge irritert RSV at sykehusbygningene står tomt uten å bli brukt, og ser at kommunen har et kommunestyrevedtak som blokkerer for kjøp, sier Asle Ruud Syversen.

RSV ønsker et godt helsetilbud til folk i øvre Telemark.
– Det å samle alt kommunalt helsetilbud på et sted vil gi synergieffekter, og det vil sikre det allerede etablerte polikliniske tilbudet til Sykehuset Telemark, sier Syversen.

Sykehuset har idag røntgen og laboratorium, og det har vært planer om en MR-maskin.
Hvis de overtar bygget, ser de for seg at Tinn kommune kan bli en eier på sikt.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia