fbpx

Sykehuslisens for IbsenSykehuset

Radio Rjukan1. juli 20157min
rjukan-sykehuspress2015-5_271c

I en tilsvarende presekonferanse 20. mai kunne de samme gå ut å fortelle om planene for Nye Rjukan sykehus, men da var det et stort men; en konsesjon for Ibsen sykehusrt Rjukan, før det skulle bli tillatt å drive privat sykehusvirksomhet på Rjukan.
Nå er den konsesjonen på plass, og nå skal det legges stein på stein til noe som i første omgang kan bli 60 – 65 ansatte i sykehuset som hadde nesten 130 ansatte inntil for få år siden, før Sykehuset Telemark vedtok sin nedtrappingplan for sykehusene i fylket.
Det private sykehuset IbsenSykehuset Rjukan vil ha 30-40 ansatte, dersom alt slår til i første fase, og vil være én del av det som var tidligere Rjukan sykehus. De skal jobbe tett sammen med Tinn kommunes ca 20 – 25 ansatte, og Sykehuset Telmarks 12, da altså tilsammen 60 – 65 ansatte. i tillegg er det plass for flere virksomheter i omlag 1500 – 2000 kvadratmeter av bygget.

""På pressekonferansen var både stortingsrepresentant for FrP Bård Hoksrud og Høyres Kristin Ørmen Johnsen som sitter i Helse- og Omsorgskomitéen for Høyre med ansvar for sykehus og sykehusinnovasjon, ordfører Steinar Bergsland (H) og Aps Birger Hovden, i tillegg til FrP Telemarks ordførerkandidat Knut Morten Johansen og Tinn kommunes kommunalsjef Terje Bjerkehagen, i tillegg til hovedmannen fra Nabben AS, konsesjonssøker Leif Næss.
Samtlige smilte stort da de la fram vedtaket i dag.

IbsenSykehuset Rjukan skal drive med ortopedi og dagkirurgi i lokalene Sykehuset Telemark forlot 20. juni.
IbsenSykehuset Rjukan gis godkjenning for foreløpig følgende hovedspesialiteter:
Anestesiologi, Bryst- og endokrimkirurgi, Fødselshjelp, kvinnesykdommer, generell kirurgi, nevrokirurgi, ortopedisk kirurgi, plastikkirurgi, øre-nese-hals-sykdommer, øyesykdommer, hud- og veneriskes ykdommer, indremedisin, nevrologi, onkologi og revmatologi.
I tillegg er det sannsynlig at rehabilitering vil bli en viktig ting, selv om dette ikke godkjennes på samme måte i sykehuskonsesjon.
Det gis godkjenning for inntil 15 senger for pasienter som ut fra medisinsk indikasjon har behov for overnatting.
Virksomheten må startes innen 1. august 2016.

– Det har vært mye jobbing, så det er klart det er veldig hyggelig å få det gjennom med en gang, sier daglig leder ved Ibsensykehuset Leif Næss.

– Først og fremst vil jeg gratulere IbsenSykehuset med konsesjon. Det er ikke noe som skjer hver dag, og det at bnåde helsedepartementet og helsedirektoratet har godkjent det, gjør at man kan starte privat sykehusdrift på Rjukan, sa Ørmen Johnsen, som la vekt på samarbeidet og tverrpolitisk enighet i kommunen. Kommunen snudde seg utrolig fort rundt, sa Ørmen Johnsen.
– Jeg har vært på mange sykehus, men det er flotte lokaliteter som kan huse mange aktiviteter, sa hun, før hun presiserte at dette var innvoasjhon, med privat aktivitet inn i det som er statlige lokaler.

Modellen som departementet har godkjent kalles en OPS-modell (Offentlig – privat-samarbeid), og det blir et samarbeid mellom Ibsensykehuset, Sykehuset Telemark, og Tinn kommune.

– Dette krever nøye planlegging av hvordan driften skal bli videre, og han legger ikke skjul på at det er mye arbeid som gjenstår. Men at det blir bruk for flere folk, er det ingen tvil om. Fordi prosjektet enda er nytt, vil ikke Næss gi noe sikkert tall på hvor mange arbeidsplasser det vil bli, men han anslår mellom 30-40 arbeidsplasser i Ibsen Sykehuset Telemark, i tillegg til de som kommer fra kommunen og Sykehuset telemark i det store sykehusbygget.

– Vi har nådd en milepæl her i dag, sier ordfører i Tinn, Steinar Bergsland. For øvre Telemarks befolkning, vil dette bli et godt tilbud, sier Bergsland.

Ibsensykehuset vil komme i gang på sykehuset på Rjukan så raskt som mulig, og ser det som realistisk at man kan være i full gang 1. sdeptember.
– Alt står jo klart, så nå gjelder det hvilke områder vil skal tilby tjenester, pasienttilgang og pleiere, sa Leif Næss.

Saken oppdateres.

Linker til tidligere Radio Rjukan-saker:
Starter straks konsesjon er gitt
Planene for Nye Rjukan sykehus
Rjukan sykehus selges
Uenighet om sykehusprising

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia