fbpx

Sykehuskrise doblet på en måned

Radio Rjukan20. oktober 20163min
leger-kirurger-operasjon_0d42

Underskuddet i Sykehuset Telemark HF gallopperer, og nøyaktig 30 dager etter at vi fikk vite at 107 millioner måtte kuttes i 2017, er tallet nå fordoblet.

Sykehusdirektør Bess Frøyshov opplyser nå at Sykehuset Telemark nå må kutte 200 millioner kroner i 2017. Dette går fram av styrepapirene som ble offentliggjort onsdag. Aldri har STHF vært verre ute økonomisk.

Nå skal hun legge frem tallene på styremøte 26. oktober. Da er det planlagt at det skal settes ned en prosjektgruppesom skal arbeide med kuttplanene.
Sykehuset må klare å få til et overskudd på minst 30 millioner i 2017.
Dret er store tall, og til sammenligming var totalbudsjettet for Rjukan sykehus årlig på 88 millioner kroner!

Hvilke tiltak som må gjøres er ikke klart. men det er på det rene at STHF ikke kan følge popp sin egen "utviklingsplan", som førte til nedleggelsesvedtak for Rjukan, Kragerø og Porsgrunn sykehus. Sistnevnte skal legges ned nå, og vil garantert forsvinne.
I papirene kommer det blant annet fram at man vil overføre mer aktivitet fra Porsgrunn til Skien og satse mer på planlagt aktivitet på Notodden. men at det ligger trusler overfor Notodden sykehus her også, synes åpen bart med dagens oppbygging av underskudd.

I papirene til styremøtet skriver direktøren at de ikke har klart å få til tilstrekkelig endring i kostnadsnivået ved sykehuset, og at alle de omstillingstiltak som har vært vedtatt de siste årene ikke har fått den planlagte effekten.
Her kan vi hvis vi vil lese det vi har trodd, at kostnaden behandlingen av pasientene fra Rjukan og Kragerø sykehus, som var balnt de mest kostnadseffektive i landet, ikke har ført til annet enn økte transportutgifter og mye dyrere behandling enn det de to mindre lokalsykehusene klarte å få til med pengene.

Budsjettspriket øker fra måned til måned, mens målet var et lite overskudd, eller balanse. Underskuddet vil bli minst 65 millioner kroner, og fortsatt er utbyggingsplanene for sykjehuset i Skien helt i det blå, til tross for at dette var begrunnelsen for nedleggelsen av lokalsykehusene i "Utviklingsplanen".

Forrige måneds sak om 107 millioners-innsparing

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia