fbpx

Sykehuset Telemark takker kommunene

Radio Rjukan15. april 20202min
sykehuskoronaavstand_43b8

Han forteller at kommunene og sykehuset har jevnlige videomøter for å drøfte status og utfordringer. – Kommunene har lagt gode planer og gjennomført mange kloke tiltak. Det er også mange eksempler på at flere kommuner samarbeider godt på tvers av grensene i denne krevende situasjonen, sier Hvaal.

– Vi er forberedt på å komme i en situasjon hvor både kommunene og vi må behandle langt flere covid-19-pasienter enn i dag, og da er det viktig å samarbeide godt, sier Hvaal.

For sykehuset er det viktig å være kjent med når kommunene har pasienter som kan bli innlagt. For kommunene er det viktig at sykehuset informerer dem før pasienter blir skrevet ut. – Dette har fungert godt hittil, og det sikrer pasientene god behandling, sier Hvaal.

Frank Hvaal synes det er gledelig at det har vært forholdsvis få alvorlig syke i Vestfold og Telemark hittil, og han er glad for at kommunene har klart å holde sykehjem og institusjoner fri for smitte. – Dette kan selvsagt endre seg, men jo mer bevisste vi er på smittevern, jo mindre er risikoen for utbrudd og flere alvorlig syke, sier Hvaal.

Kommunene i Telemark varierer i størrelse, og de har også ulike utfordringer. Men Frank Hvaal er opptatt av sykehuset skal bistå og ha god dialog med alle. – Hvis sykehuset kan hjelpe kommunene på en best mulig måte, vil det være en fordel for både kommuner og sykehus – og ikke minst pasientene, sier Hvaal.

Kilde. Sykehuset Telemark

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia