fbpx

Styreleder Jørgensen går på dagen

Radio Rjukan11. november 20165min
tom-joergensen-fotosthf_3247

– Jeg er i dag gjort kjent med at valgkomitéen i styret i Helse Sør-Aust vil vurdere styresammensetningen i Sykehuset Telemark. På bakgrunn av denne informasjonen har jeg bestemt meg for å trekke meg som styreleder i Sykehuset Telemark HF, skriver Tom Jørgensen i ei pressemelding.

Jørgensen skriver at han forstår at eierne til enhver tid har rett til å vurdere samansetningen av styret.

For akkurat 14 dager siden trakk også Bess Margrethe Frøyshov seg på dagen fra stillingen som sykehusdirektør for Sykehuset Telemark. Begrunnelsen hennes var et krevende samarbeidsforhold med styrets leder over tid. Bess Frøyshov har vært administrerende direktør ved Sykehuset Telemark siden 2011.

– Forskjellig syn på hvilke oppgaver og prioriteringer som er nødvendige for god utvikling av sykehuset er bakgrunnen for at jeg velger å fratre min stilling som administrerende direktør, sa Frøyshov.

– På bakgrunn av denne informasjonen har jeg besluttet å trekke meg som styreleder i Sykehuset Telemark HF. Med de saker som er på styrets dagsorden ønsker jeg ikke å legge premissene for det videre arbeidet. Jeg fratrer derfor med øyeblikkelig virkning, sier Tom Jørgensen til Varden.

Mange har uttrykt sterk mistillit til styrelederen som har holdt en vernende hånd over sykeghusdirektør Bess Frøyshov. En av dem er Overlege Haagen Thorne ved Sykehuset Telemark.

– Nå er det pengene som rår framfor hensynet til pasientene, mener Thorne. "Oppdatert medisinsk behandling som vi har vært stolte av å levere til Telemarks befolkning står nå ved et veiskille", skriver han i et leserinnlegg i Varden.

Sykehuset Telemark HF står i en svært vanskelig økonomisk sitiasjon med gallopperende underskudd, og en budsjettsituasjon for 2017 der de nå må spare mer enn 200 millioner kroner.

""I likhet med Bess Frøyshov har Tom Jørgensen pådratt seg sterk mistillit fra befolkningen i Øvre Telemark, og også mange ansatte i sykehuset for den såkalte "Utviklingplanen for Sykehuset Telermark" som gikk ut på en senrtalisering av sykehustilbudet i Telemark ved å legge ned tre av Telemarks fem sykehus for å spare penger til byggingen av en ny fløy ved sykehuset i Skien.
Resultatet er et sykehus-Telemark i full kruise, der to av de tre sykehusene er nedlagt og lagt ut for saklg, og det tredje skal legges ned med snarest mulig virkning, samtidig som STHF har pådratt seg en rekke tilsyns- og bekymringsmeldinger, og pålegg om både pasient- og brannsikkerhet, som sykehuset har vært tvunget til å følge opp.
Verst har saken om at mangel på oversikt over korridorpasienter i Skien har medført at minst fire personer har dødd av tilstander de ellers ikke ville ha dødd av.
Jørgensen har stolt på at Frøyshov hadde full kontroll på driften.

– Tom Jørgensen har gjort en solid innsats som styreleder i Sykehuset Telemark siden 2013. Jeg tar til etterretning at han nå trekker seg, sier administrerande direktør Cathrine M. Lofthus i Helse Sør-Øst i en uttalelse til NRK.

Fotos: STHF

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia