fbpx

Strammer inn og flytter pasienter til Notodden

Kyrre Dahl26. oktober 20203min
sykehusettelemarkhovedinngang
Foto: Sykehuset Telemark

Sykehuset Telemark strammer inn på besøkende på sykehuset i Skien på grunn av korona-situasjonen. Samtidig blir flere pasienter blir henvist til Notodden. 

 

Det er fortsatt besøks- og adgangskontroll ved Sykehuset Telemark. Det betyr blant annet at ikke alle pasienter kan ha med seg ledsagere til behandling.

– Vi opplever tidvis at det er for mange personer inne på sykehuset, og det utfordrer smittevernet, sier sykehusdirektør Tom Helge Rønning.

– Vi ønsker å legge til rette for ledsagere og pårørende når det er viktig, men vi må fortsatt begrense trafikken inn på sykehuset, sier Rønning. Han ber alle om å respektere adgangskontrollerørene og reglene til sykehuset.

– De fleste viser stor forståelser, men det er også noen mener det ikke er så viktig. Det kan skape unødvendig usikkerhet og utrygghet for pasienter og ansatte, sier Rønning.

De siste ukene har det vært økt smitte i Telemark, og det er viktig å hindre at personer med covid-19 bringer smitte inn på sykehuset.

– Hvis vi får smitte inn på sykehuset, vil det føre til at ansatte må i karantene. Da risikerer vi at vi ikke kan behandle pasienter, og det er det siste vi ønsker, sier seksjonsleder Trine Bjørnstad.

Hun ber ledsagere tenke seg nøye om før de blir med inn på sykehuset.

– Den enkelte vil kanskje mene at det ikke er så farlig, men jo flere mennesker som er på sykehuset, jo større er risikoen for smitte, sier Bjørnstad. Hun presiserer at eldre, barn og funksjonshemmede selvsagt skal få ha med seg ledsagere når de er til behandling, men at dette må begrenses til én person.

Flere henvist til Notodden

Notodden sykehus har økt den kirurgiske aktiviteten. Flere pasienter blir henvist til Notodden, og samarbeidet mellom sykehusene i Skien, Porsgrunn og Notodden har blitt mye tettere.

– Vi har hatt høy aktivitet i høst, og spesielt innen plastikkirurgi, sier avdelingsleder Ingunn Holtar Rønning. Hun har tro på økt aktivitet også framover, fordi sykehuset blant annet opererer mange pasienter med overflødig hud (postbariatri).

– Vi fungerer mer helhetlig som sykehus, sier Rønning.
Avdelingslederen trekker fram arbeidet med å få til mer dagkirurgi, og hun mener det er positivt at nyutdannede leger jobber både i Skien og på Notodden.

Sykehuset på Notodden hadde ansvaret for akuttkirurgi da Sykehuset Telemark var i beredskap under koronapandemien tidligere i år. Avdelingsleder Torhild Fredheim mener at det også har bidratt til høyere aktivitet på Notodden.

Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia