fbpx

Stort oppmøte og engasjement på Tinn Aps folkemøte om Rjukan sykehus

Radio Rjukan29. november 20164min
rj-sykehus-apmoete_193c

Radio Rjukan kommer tilbake mer mer i dagene som kommer fra folkemøtet, der det kom fram at det fortsatt jobbes hardt med planene for fremtidige Rjukan sykehus.
– Det er fortsatt 10 millioner som er øremerket omstilling av sykehuset, opplyste Tinns rådmann Rune Lødøen, etter at Leif Næss ved Ibsensykehuset As hadde informerte om planene for sin drift på Rjukan sykehus, også at Ibsensykehuset overraskende hadde vunnet anbudet på forhudsomskjæring av guttebarn.

Forsamlingen lyttet interessert til Næss sin utlegging om planene for den nye sykehuskjeden, og tilbud om behandling, operasjoner og rehabilitering som lå i løypa for Rjukan sykehus.

""Rjukan Næringsutvilking (RNU) presenterte endel av sitt arbeid, mens Kragerø-ordfører Jone Blikra fortalte om prosessen og beslutningene rundt at de kjørte Kragerø Sykehus før det ble solgt på det åpne markedet, og at de ennå ikke var i mål med kjøpet og forhandlingene med STHF.

Fagforbundets Tor Dahle var opptatt av å se framover og tenke på de ansatte, og trakk frem plasstillitsvalgt Kjellfrid Neset fra salen, slik at hun kunne fortelle om hvordan ståa på sykehuset var om dagen.
Da kom det også fram at Sykehuset Telemark ville skjære ned ytterligere i sin drift på sykehuset, som idag består av 10 ansatte.

Det kom mange spørsmål fra salen, der også en rekke politikere var tilstede fra SV og Høyre, mens Tinns for tida største parti Senterpartiet så ut til å glimre med sitt fravær.

Rådmann Rune Lødøen noterte flittig under foredraget til Jone Blikra, som fortalte at flertallet av politikerne i Kragerø kommunestyre ikke turde gjøre noe annet enn å kjøpe sykehuset, da det ligger på en attraktiv strandtomt, og at de fryktet og hadde belegg for å tro at bygg og tomt ville kunne bli asylmottak, da regjeringen i statsråd hadde godkjent at bygg regulert for helseformål kunne være asylmottak.

Rjukan sykehus er fortsatt ikke solgt fra Sykehuset Telemark, som har fått bygget taksert til 43,3 millioner kroner.
Spørsmål rundt eierforholdet og sikkerheten rundt den fremtidige driften, samt den kommunale plasseringen av legevakten, og om man skulle tenke fremtidig legevakt for flere kommuner, som følge av nye statlige krav, var også et tema på møtet.

Radio Rjukan kommer med mer fra møtet de kommende dagene.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia