fbpx

Sterk film om å miste hørselen

Radio Rjukan7. februar 20212min
sound-of-metal-trailer

«Sound of metal» er en av årets mest kritikerroste filmer, og en av de fremste kandidatene for flere sentrale Oscar-kategorier, og den er klar for Rjukan kino i helga.
Filmen beskrives som en unik, vakker og dypt rørende film om hva et forhold og et menneske må gjennomgå når alt man har og kjenner blir visket ut, og man må starte helt på nytt. Den er laget med døve skuespillere i flere sentrale roller og har blitt hyllet for sitt nyanserte og realistiske portrett av hva det vil si å være døv.
Filmen handler om rocketrommisen Ruben som får tinnitus og gradvis begynner å miste hørselen, og dermed muligheten til det han elsker i livet.

Ruben og Lou er et ungt par som har skapt seg et liv de elsker – de er omreisende punkmusikere som bor i en campingbil som er musikkstudio og hjem i ett, men livet deres blir snudd på hodet når Ruben plutselig mister hørselen. Lou gjør alt hun kan for å hjelpe, og finner et sted hvor Ruben kan få den hjelpen han trenger – en institusjon isolert fra resten av verden. I denne verdenen av stillhet må Ruben være mer ærlig med seg selv enn noensinne, men hans livs kjærlighet og lyden av hans gamle liv runger konstant i tankene og trekker ham i flere retninger.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia