fbpx

Startsatsingen på Nye Rjukan Sykehus

Radio Rjukan14. september 20155min
sykehusprkonf21015_51eb

Tinn kommune og Ibsensykehuset AS presenterte nye på en felles pressekonferanse, der også flere de lokale partiene var representert i salen, planene for hvordan man ser for seg den første oppstarten av Nye Rjukan sykehus.
Det gjelder hva man mener er realistiske mål for drift for det nye sykehuset allerede nå i høst.

Hovedsatsingen vil i første rekke gjelde rehabilitering av slagpasienter. 
– Vi vet at det er cirka 15.000 mennesker i Norge som årlig rammes av hjerneslag, og tallet øker. Det er innenfor dette området vi planlegger et rehabiliteringstilbud. Dette er et tilbud som vil basere seg på anbefalinger som fremkommer av de nasjonale retningslinjene, sa Ibsensykehusets Leif Næss.
– I følge disse nasjonale retningslinjene, er det godt dokumentert at spesialisert tverrfaglig rehabilitering i et sykehus har god nytteeffekt, forklarte lege Leif Næss.

– I vårt nærområde, som vi regner som Telemark, Vestfold og deler av Buskerud, får cirka 1200 mennesker akutt hjerneslag årlig. Cirka 400 av disse antar vi har behov for etterfølgende rehabilitering i institusjon, forklarte Næss.

I salen satt foruten media, sykehusansatte, ansatte i den kommunale legevakten og ledelsen for interesse-organisasjonen Rjukan Sykehus Venner, i tillegg til politikere fra sentrale politiske partier.

I tillegg til slagrehabilitering, tenker Nye Rjukan sykehus at det også er et større behov innen det som omtales som kroppsformende kirurgi som følge av livsstilsykdommer.
– Dette er et område hvor vi kan komme svært raskt i gang dersom vår søknad innenfor det som kalles fritt behandlingsvalg blir positivt mottatt. Her har vi personell i egne rekker, og alt utstyret som trengs er på plass, forklarer Næss.
– Vi kunne starte med det imorra, sier Næss.

""Kommunalsjef Finn-Arild Bystrøm kunne fortelle på spørsmpl at Tinn kommune har inngått leieavtale av sykehuset ut året, og at det ikke er noe som stopper drift i lokalene selv om eierforholdet for sykehuset ikke er avklart, og takstene spriker.

Alt utstyret som opp gjennom årene er gitt til sykehuset av Rjukan Sykehus Venner er fortsatt på plass. Og foreningen spurte også om behovet for en MR på sykehuset, noe de fikk positivt svart på. 
– Vi svi gjerne vil støtte det nye sykehuset med dette utstyret, sier RSV-leder, Tåve Køhn Andersson.

– Vi tror vi kan komme igang om ikke alt for lenge, sier Leif Næss, og viser til at Helfo blir sentrale.
– Hvis alt går inn av det vi søker om å få drive med kan det bli snakk om 30-40 ansatte. Det håper vi inderlig at også blir sluttresultatet. Vi går i alle fall inn i en meget spennende tid, sier Leif Næss.

""Totalt er det planlagt 60-65 ansatte opå Rjukan sykehus med de ulike avdelingene inkludert Sykehuset Telemarks lovede aktivitet og aktiviteten fra Tinn kommunes engasjement i bygget.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia