fbpx

Starter straks konsesjonen er gitt

Radio Rjukan20. mai 20154min
sykehus-pressekonferanse-lness_c376

– Lokalene står bare å venter på pasientene, så vi der fram til å dra igang så fort som mulig etter gitt konsesjon, sier Leif Næss, som ikke vil kommentere at Sykehuset Telemark trekker seg ut av de beste sykehus-lokalene i Telemark.
– Nå skal jeg være forsiktig. Jeg skal passe meg for de politiske irrgangene her, men vi prøver å få til et nytt tilbud og ikke en omkamp, og det er viktig at vi da jobber godt sammen med kommunen, og vi har alltid hatt et godt samarbeid med Sykehuset Telemark, sa Leif Næss fra Ibsen Sykehuset AS til Radio Rjukan etter pressekonferansen, der han sammen med klinikksjef Per Urdahl (t.v. på bildet) og Tinn kommune la fram starten på nye Rjukan Sykehus.

Nå gjenstår en konsesjon før det blir tillatt å drive privat sykehusvirksomhet på Rjukan. Så skal det legges stein på stein til noe som i første omgang kan bli 30-40 ansatte, dersom alt slår til. De skal jobbe tett sammen med Tinn kommunes ca 20-25 ansatte, og Sykehuset Telmarks 12.
– Samfunnet deler ut rettigheter til å drive sykehus som er klart definerte egentlig, og da er det endel regler og forordinger man må følge. Blant annet det å ha pasienter over natten og slike ting. En konsesjon blir gitt på ett sted og for de fagområdene man har søkt spesielt for, sier kirug Leif Næss, som daglig leder av både Ibsen Sykehuset AS og eierselskapet eierselskapet Nabben AS, der han eier alle aksjer.

– Etter at konsesjonen er gitt – vi tror på det – må vi få et oppdrag. Det er den store bøygen nå. Det er ikke noen byråkrater som har mulighet eller fullmakt til å gi det, men det kommer endel muligheter nå gjennom statsbudsjettet, der blant andre Helfo og andre kan gi oppdrag til andre aktører de finner å kunne gi det til.

Rjukan har en veldig god historie på ortopedi, og jeg har selv jobbet med det for 20-30 år siden. Og det ville vært veldig rart om vi ikke tok opp det igjen. Utstyret her ville tilsi og tilsvare at vi kunne drive som et middels stort sykehus på det.
Så er det en del medisinske tjenester der det vil kunne være sykehustjenester der vi vil kunne ta unna sykehuskøer.  

Næss har tidligere involvert seg i ulik næringsvirksomhet i Tinn før han startet Ibsen Sykehuset i Telemark. Han har god kjennskap til Rjukan og Tinn blant annet gjennom å ha jobbert som lege ved Rjukan sykehgius, og ved drift av Park Hotell på 80-tallet.

– Vi gleder oss til å sette igang straks konsesjonen er på plass. Kommunen har hatt et fantastisk tiltaksapparat, det må jeg få lov til å si, og vi har også et meget godt samarbeid med Sykehuset Telemark, sier Næss til Radio Rjukan.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia