fbpx

Solfest mye mye nytt i år

Radio Rjukan16. mars 20223min
IMG_7278
Solfestekomitéen.

– Det blir en flott solfest tror vi, men vi er spente på hvor mange som tør å komme ut, vi leser fra de store byene at folk er litt på vakt ennå, men vi prøver å lage et godt utearrangement og få flest mulig til å komme og gå i toget, sier Øystein Haugan som fører ordet på pressekonferansen.

– Det viktigste er jo at mange kler seg ut og lager et godt utendørsarrangement. Det er innmari viktig at det blir mye fine kostymer. Vi håper jo på det, sier Haugan.

– Og er du engstelig kan man jo ha på seg koronamaske, og føle seg ganske trygg likevel, sier Åshild Langeland, som håper at folk er villige til å gå med maske etter et par år med tilnærmet maskepåbud.

– Vi venter kanskje ekstra mange varianter av virus i år, sier Terje Waskaas, som antyder at «årets virus» kan bli en egen kategori.

– Solprinsen skal i alle fall ha maske, forsikrer Haugan, som understreker at det blir gratis for alle på torget i år. Det er helt nytt. det skulle vi også ha for to år siden, da solfesten ble stengt ned to timer etter at den var blitt offentliggjort 12. mars 2020.

– Det koster ingenting å komme inn på torget, men vi lager en Vipps-mulighet for folk så man kan støtte fotballgruppa, som står for arrangementet.

– Vi har kjøpt inn mye for å lokke folk til åpen folkefest. En veldig svær sukkerspinnmaskin, og leie slush-maskin og popcornmaskin. Det er gratis for alle å komme inn, men vi håper jo at folk kjøper litt, sier Langeland.

– Det er to hensikter med solfesten. En er å lag en folkefest for å feire solas tilbakekomst, den andre er å tjene penger til barnefotballen, sier Haugan.

– Det hyggelig hvis folk vippset litt, men nå er det ingen sperrer lenger. Om kvelden blir det fest på Rjukan hotell, mens solfesten lager fest på Kinokafeen der det blir aldersgrense 18 år, slik at det blir fest for de unge voksne også. Billetter selges bare utenfor dørene.
Det blir auksjon på formiddagen lørdagen, kakelotteri, mens det blir barnekino for de minste under auksjonen.

– Vi håper å lage en virkelig storfest lørdag 2. april, som er helga før påske. Vi planlegger å markedsføre litt i Gaustaområdet rundt solfesten i år, med å putte noen inn i solfestkostymer, forteller Solfestkomitéen.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia