fbpx

Søkningen igang til natur og miljølinja

Radio Rjukan10. februar 20158min
fjelltur1_97a7

Fra skolestart i august får Rjukan videregående skole en splitter ny landslinje – studiespesialisering med natur og miljø, som har plass til 30 elever.
Siden det er en landslinje, betyr det at elever fra hele landet kan søke. 

Rektor ved Rjukan videregående skole regner med at det kan ta tid å bygge opp tilbudet.
– Vi er fornøyde med starten på søknadsprosessen, med 15 elever fra Telemark. Tall fra andre steder i Norge har man ikke oversikt over på dette tidspunktet. Det vet man først når fristen går ut 1. mars.
– Det er først nå vi setter inn markedsføringsstøtet, sier Bjurholt.
Det innebærer bred utsendelse av tilbudet til rådgivere over hele Norge, samt annonsering i relevante tidskrifter og nettsider.
​- Får vi 20-25 søkere som er gosdt kvalifiserte første året, så er jeg veldig fornøyd, uttaler Bjurholt. 

Tilbudet om den nye Landslinje for Natur og Miljø er lagt ut på nettsida vigo.no, der ungdomsskolenes søkere setter opp sine ønsker for høsten videregående-løp.
Med Hardangervidda som laboratorium, høgskoleundervisning og spennende fritidsmuligheter tilbys en utdanning med store muligheter for en spennende yrkeskarriere når den nye landslinja for miljø- og naturfag åpner på Rjukan.

– Du bør være opptatt av å ta vare på naturen og miljøet og ha gode resultater i matte og naturfag fra ungdomsskolen. Du må også være motivert til å gi noe ekstra, forteller rektor Roy Bjurholt.
Natur og miljø programmet er et samarbeid mellom Rjukan videregående skole, Høgskolen i Telemark, Hardangervidda Nasjonalparksenter og Norsk Villreinsenter.
Samarbeidet med høgskolen gir verdifull kompetanse og studiepoeng mens du tar videregående utdanning.

Utdanningsprogrammet har 35 uketimer hvor fem er forbeholdt høgskolefag. HiT-samarbeidet gir minst 5 studiepoeng hvert skoleår. Det betyr at når du skal studere videre har du minimum 15 studiepoeng med deg. 
Undervisningen vil gis av toppkvalifisert høgskolepersonell. Elevene vil også inviteres til høgskolens avdeling i Bø en dag hvert semester. Deler av forelesningene i studieemnet vil finne sted ved høgskolens lokaler i Bø.

– Vi vil sikre at dyktige og interesserte ungdommer søker utfordrende jobber, sier rektor Roy Bjurholt.
Landslinja for miljø- og naturfag med fordypning i realfag gir høy studiekompetanse og dermed også muligheter til 
muligheter for en rekke studier ved universiteter og høgskoler. Ønsker du å studere miljø- og naturfag videre, vil du få et godt grunnlag for å bli forsker, rådgiver eller konsulent. 

Hardangervidda vil bli brukt som opplæringsarena. På Hardangervidda Nasjonalparksenter vil elevene få tilgang til moderne fasiliteter gjennom naturlaboratorium, undervisningsrom, kinosal og bibliotek.
– Sammen med Villreinsenteret får elevene tilgang til de beste lærekrefter, topp utstyr og praktisk feltarbeid, sier rektor Bjurholt.

I tillegg vil det bli mange utflukter, feltarbeidet er en del av undervisningen og vil foregå i skoletiden, ikke på fritiden og friluftsturer med jakt og fiske på fritiden gjennom hele skoleåret.
Det er laget en brosjyre som forteller mer om tilbudet, som fikk klarsignal i høst da statsbudsjettet ble lagt fram. Da kunne en fornøyd Utdanningsminister presentere at mman opprettet Landslinje i Natur og Miljø, som en del av realfagssatsingen som regjeringen er opptatt av.
Det er lagt opp til at det kan tas inn 30 elever per studieår. Det innebærer inntil 30 elever i 1. klasse fra høsten 2015, og nmed inntil 390 elever de påfølgende to år, tilsammen inntil 90 elever.
Dersom tilbudet blir svært populært, er ikke 90 elever heller en vedtatt øvre grense.

Det nye tilbudet er blitt til etter solid jobbing fra Rjukan videregående skole og deres samarbeidspartnere Hardangervidda Nasjonalparksenter, Norsk Villreinsenter og Høgskolen i Telemark.
Ønsker man å studere videre i miljøfag for å bli naturforsker,naturforvalter etc, får man et godt grunnlag med inntil 15 ekstra studiepoeng.
Undervisning i fordypningsfagene vil skje på Hardangervidda nasjonalparksenter regelmessig av en professor fra høyskolen i Telemark. En undervisningsdag hvert halvår på høyskolen i Bø er også inkludert i opplegget.

Fakta
Landslinje for Natur og Miljø – studiespersialisering med vekt på naturfag
Første søknadsfrist 1. mars 2015
Frist for å søke videregående opplæring er 1. mars. Du søker på www.vigo.no

Aktuelle linker: 
Rjukan videregående skole
Høgskolen i Telemark
Hardangervidda Nasjonalparksenter
Norsk Villreinsenter
Rjukan_Landslinje_040215_v2.pdf (2,41 MB)

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia