fbpx

Snøfallet har skapt knallforhold på fjellet

Radio Rjukan12. mars 20213min
gausta-skisenter
foto: Gausta Skisenter

Det er halleluja-stemning på Gausta med store mengder med nysnø som har kommet etter halvannet døgn med snøstorm som herjet i fjellet onsdag og torsdag i så stor grad at hele anlegget måtte stenge.
– Det passet glimrende med et slikt snøfall nå, og det sikrer en drømmepåske, sier anleggssjefen ved Gausta Skisenter Bjørn Tverberg. Etter den siste tidas mildvær var det blir hardt endel steder ute i naturen. Nå er alt slikt glemt, etter solid snøfall.
– Jeg var aldri noe engstelig for påsken i bakkene, men dette snøfallet sikrer bedre forhold, og etter den siste tidas mildvær var det lite snø i et par av bakkene, men nå er det bare drømmeforhold, sier Tverberg.
Bakkemannskapet på Gausta Skisenter har jobbet hele natten og på morgenkvisten for å klargjøre for dagens gjester, og anbefaler å være tidlige ute i bakkene i dag for å få gleden av å sette de første spor i nysnøen.

– Det er knallforhold i skianlegget nå. Vi har hatt litt jobb, for snøen er kommet ganske ujevnt som følge av vindforholdene, men dette snøfallet var som manna fra himmelen for oss som driver skisenter, sier Tverberg. RA meldte igår at Fyriegg var stedet i Norge som fikk mest snø torsdag med 78 centimeter, mens det på Fnugg.no meldes om at det er kommet 67 centimeter snø i løpet av snøfallet. Det er nå meldt om 127 centimeter snø i terrenget på målepunktet, og 140 centimeter i bakken.
– Vi har måleutstyr i preppemaskinene som forteller snødybden, og så fordeler vi snøen utifra det, og med slikt snøfall er det jo rikelig for supre forhold, forteller Tverberg.

Er påsken redda?

– Jeg har aldri fryktet for påska, for vi har nok snø i bakkene, men dette sørger for at forholdene blir supre over alt i påska, så det er bare å kose seg i fjellet de kommende ukene, sier Tverberg.
I helgen er det meldt bedre vær nå enn det var på langtidsvarselet, så det blir mer sol, nesten vindstille og behagelige vinterlige temperaturer.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia