fbpx

Snø blei regn og mange varmegrader

Radio Rjukan6. februar 20163min
gaustatoppen-telemark_c2a0

""Det var meldt nedbør over store deler av Østlandet, og det var meldt snø i Tinn. Men så feil kunne de ta, meteorologisk Institutt.
For helt på tampen ble det ikke 1 men 9-10 varmegrader, og det var altså snø værmeldingen i Tinn gikk ut på.
Men slik ble det ikke.
At det skullke bli opp i 9-10 varmegrader var ikke meldt. Det ble skikkelig slapseføre søndag, og med regn istedet for snø.

Nå er det heller ikke nmeldt snø mandag, men regn.

Hans Røysland i Foreningen Tinnløypa meldte lørdag om at det er perfekte forhold i løypa, noe bildet til høyre, som er tatt lørdag kveld, viser.

På Gaustablikk ville også snøen svært velkommen.
Det er imidlertoid positivt at det er meldt kuldegrader de neste 10 dagene etter meildværet nå, noe som kan gi stabile snøforhold, og gode snølagingsforhold på Gaustablikk.

Det er meldt om dårlig vær i fjellet i flere fylker denne helga. Sterk vind og snøvær vil gi vanskelige kjøreforhold i fjellet. På utsatte steder kan vinden komme opp i sørlig, liten storm, melder Meteorologisk institutt på yr.no

Meteorologisk institutt har sendt ut et OBS-varsel for søndagen. Varselet gjelder for Buskerud, Telemark, Hordaland, Vest- og Aust-Agder, Oppland, Hedmark, Rogaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag.

Søndag vil sterk vind og snøvær gi lokalt vanskelige kjøreforhold i fjellet. Utsatte steder i fjellet kan vinden komme opp i sørlig liten storm.

Det er vinden som sammen med snøværet som vil gi vanskeligere kjøreforhold på fjellovergangene mange steder. 

Yr.no sin værmelding for Rjukan

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia