fbpx

Smitten øker i Notodden, innfører munnbindpåbud

Kyrre Dahl12. mai 20213min
munnbindbamse
Bamse med munnbind - Foto: Notodden kommune

Med flere smittede de siste dagene er det nå innført tiltak i Notodden. Det betyr at munnbind er påbudt innendørs i f.eks butikker og andre offentlige steder i kommunen. 

Med bakgrunn i smittesituasjonen i Grenlandsområdet, smitteutvikling i Notodden, russefeiring, samt økt reisevirksomhet i forbindelse høytidsdager har beredskapsledelsen besluttet å innføre en ny lokal forskrift vedrørende påbud om bruk av munnbind i butikker, kjøpesenter og lignende.

Det opplyser Notodden kommune. Påbudet gjelder fra 11. mai kl. 23.59 til og med 24. mai kl. 23.59.

Beredskapsledelsen vil også anbefale at man unngår reiser til kommuner med store lokale utbrudd de neste 14 dager og oppfordre alle, men spesielt russen til å laste ned appen Smittestopp.

3 nye smittede i Notodden i dag

Det er registrert en rekke koronasmittede personer i Notodden de siste dagene. Bare i dag er det meldt om 3 nye smittede, ifølge VG. Mandag ble det registrert 5 nye smittetilfeller og fredag i forrige uke ble det meldt om 2.

I går opplyste kommunen at en av de smittede er ansatt ved Notodden ungdomsskole. Skolen settes i ventekarantene inntil situasjonen er avklart. Det skal være snakk om flere hundre personer i ventekarantene.

Lokal forskrift i Notodden: Bruk av munnbind

Det er påbudt å bruke munnbind innendørs på alle offentlige steder.

Munnbind skal brukes i butikker, i fellessentre på kjøpesenter, på serveringssteder, i tros- og livssyns hus, på kollektivtransport, i taxier og i lokaler for kultur-, sports- og fritidsaktiviteter. Plikten gjelder tilsvarende for ansatte. Dette gjelder likevel ikke ansatte på steder hvor det er iverksatt andre smitteverntiltak for de ansatte som bruk av visir, skillevegger og lignende i henhold til Folkehelseinstituttets anbefalinger.

Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller for de som av medisinske grunner eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind. Plikten til bruk av munnbind gjelder heller ikke de som utøver fysisk aktivitet.

Munnbind skal tas på før en går inn på stedene som er nevnt i 2. ledd.

Kilde: Notodden kommune

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia